aegm pisze:
e to co nie tak!u mnie skrzynia ta sama i 3ka juz tak ok.80km/h wchodzi. wystarczy go troche mocniej wkrecic i popuscic lekko gaz i potem juz sobie na trojeczce jedzie caly czas,az sie zwolni tak do ok.40km/h to sam zmienia na 2.w kazdym razie u mnie na 3cim biegu i 100km/h ma 2800obr/min.
Chyba masz racje, ze jak raz wlaczy na trojke przy wyzszej predkosci to potem moze mocno zejsc ponizej tej predkosci bez redukowania...
Malo juz pamietam bo dawno tym samochodem nie jezdzilem.
Bylo stac na konia -> nie stać na owies.
APEL DO MARZYCIELI:
Jak sam bylem marzycielem to sie wkurzalem na tych, co mi odpowiadali delikatnie, ze moje pomysly sa glupie. Przez 10lat marzylem i przez 10lat wmawialem sobie, ze ja im jeszcze wszystkim pokaze... Wydawalo mi sie ze marzenie ziscilem wraz z kupnem samochodu... I co? I guano.
Bogatszy o doswiadczenie mowie teraz innym marzycielom: wasze pomysly sa glupie. Stracicie pieniadze i nerwy. Chłońcie wiedzę od kolegow, ktorzy dostawali wilka i cierpia teraz na reumatyzm od lezenia latami na wilgotnej podlodze garazu. Zastapienie deficytu gotowki wlasna ciezka praca przy samochodzie to utopijna wizja, ktora dziala na bardzo krotka mete. Przekroczenie pewnego progu taniości owocuje wylewką betonową na podłodze, uszczelkami dorabianymi silikonem i chłodnicą klimy wiszącą na drucie. Kto chce niech się śmieje
Ja bede spal spokojnie, z czystym sumieniem, bo zostaliscie ostrzezeni.