Marcin S pisze:
outsider pisze:
Osobiście nigdy nie widziałem oryginalnego czarnego wkładu do 123
(...)ale osobiście bardziej mi się podoba czarna, bo nie ma innego elementu na samochodzie siwego... wloty na podszybiu - czarne lub chromowane, listwy boczne - czarne z chromowanym paskiem, ramiona wycieraczek czarne, wlot powietrza poniżej lini zderzaka ( też z czarnymi zakończeniami) , poprostu MB coś niedopracowała, ten detal trzeba dopisać do tematu o niedoróbkach MB. Albo może ktos zna inne motywy jakie mogły kierować MB żeby wsadzić siwą

, a nei czarną atrape.... bo siwa seryjnei do niczego w MB nie pasuje (pasuje jedynie do srebrnej MB, bo ten wlot poprostu zlewa się z kolorem samochodu, i tak jak by go nei było)
Ale oczywiście to wszystko zależy od gustu i upodobań. Jednak ten siwy do niczego kolorystrycznie nie pasuje, a może miał nie pasować
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
Cieszę się, że napisałeś, że Tobie się nie podoba i że to rzecz gustu. Mnie się podoba i wydaje mi się że atrapa jest szara, bo może to miało być nawiązanie do starszych modeli MB kiedy to wkłady były metalowe, a nie plastikowe. MB zaczął stosować coraz większe ilości tworzyw sztucznych ze względu na oszczędności i zmieniającą się modę, której mniej lub bardziej (w zależności od modelu) ulegał, aż doszło do tego, że auta miały plastikowe wszystko oprócz właśnie częsci atrapy (ramki i listewek)
![[chory]](./images/smilies/chory.gif)
. Mnie się te modele wprawdzie też podobają, ale znacznie, znacznie, znacznie mniej...
Poza tym ten szary kolor może miał kontrastować np. z czarnym gumami zderzaków. Atrapa to centralna część MB patrząc z przodu i bardzo dużo osób identyfikuje MB po tej części auta. Jest to charakterystyczny element MB, który jest montowany od lat, choć jego kształt i rozmiar był wielokrotnie modyfikowany.