Hehe
erio z tym wstawieniem merców na allegro to ciekawy pomysl:)
Na dzien dzisiejszy czekam na drugiego rzeczonawcę, który wyceni szkodę i wartosc pojazdu przed szkodą.
Tak dla ciekawości PZM w Zielonej Górze kosztuje ok 250 zł
A w TUVPOL koszt wynosi ok 180 zł, także nie aż tak dużo
Zobaczymy jak to się rozwinie dalej.
W rozmowie z prawniikiem doszliśmy do wniosku, że jeśli to nic nie da to trzeba będzie oskarżyć rzeczoznawcę za oszustwo bo w jego wycenie jest zbyt wiele uchybień, a człowiek zajmujący się wycenami nie może aż tyle błędów popełnić na jednej wycenie.
Swoją drogą po rozmowie z rzeczoznawcą z TUVPOL usłyyszałem ciekawą rzecz.
Mianowicie powiedział coś takiego, że rzeczoznawcy z ubezpieczalni nazywają siebie rzeczoznawcami a niekoniecznie nimi są. Czesto są to tylko eksperci a z rzeczoznawcami nie mają zbyt wiele wspólnego...
Ciekawe.
EDIT:
Właśnie rozmawiałem z twórcą owej powyższej wyceny. Rozmowa zakończyła się oczywiście nieciekawie.
Ale w rozmowie tel. rzeczoznawca powiedział, że co on ma z tym wspólnego i co ja dalej od niego chcę? Powiedziałem mu, że niezgadzam się z wyceną , że to źle że tamto źle.
Rzeczoznawca także powiedział, że wyposażenie dla aut powyżej 12 lat się nie liczy i jak dla niego moge miec nawet złote klamki i tak by tego nie wpisał!!!
Powiedział też, że niewiadomo ile chce za starego mercedesa.
Powiedział również, że skorzystał z ofert Allegro i ponoć ma dostęp do zakończonych aukcji. A to że większość ofert jest po 15000 zł to go nie obchodzi bo i tak nikt tych samochodów nie kupuje, i że znalazł gdzieś w archiwum allegro (nie wiem skąd on ma tam dostęp, w ogóle nie wiem czy coś takiego istnieje) mercedesa bardzo podobnego w Nowym Targu niemalże identycznego, który zakończył się kupnem tego auta za cenę ok 4 tyś zł i powiedział, że i tak wyceniając mi auto poszedł mi na rękę.
Powiedział także że opony które się nie zgadzają ze stanem faktycznym, i tak się nie liczą a doliczył mi korekty na 47zl żebym troche lepiej na tym wyszedł. To ma sens???