MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn wrz 01, 2025 7:05 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
weteran

AMG pisze:
(...)masz rewelacyja pokrywe jednego głosnika (...)

W polonezie też [hihi] Czy to takie rewelacyjne jest akurat?

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

wojz pisze:
AMG pisze:

Zastanów sie czy w poloniezie jest taka rewelacyjan ta pokrywa [oczko] bo mi sie nie podoba ..

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
weteran

AMG pisze:
wojz pisze:
AMG pisze:

Zastanów sie czy w poloniezie jest taka rewelacyjan ta pokrywa [oczko] bo mi sie nie podoba ..

Mnie też nie. I nie dlatego, że to jest polonez, tylko dlatego, że nie ma w tych kratkach nic rewelacyjnego. Tak w polonecie jak i w mercedesie.
Oczywiście wg mnie.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

wojz pisze:
AMG pisze:
wojz pisze:
AMG pisze:

Mnie też nie. I nie dlatego, że to jest polonez, tylko dlatego, że nie ma w tych kratkach nic rewelacyjnego. Tak w polonecie jak i w mercedesie.
Oczywiście wg mnie.

Ocencie sami Obrazek

www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
swój chłop

wika wiem jak sie porusza 300D :-)
może inaczej prawie codziennie mam okazje sie poruszać 300D 24V 136 KM ,dziekuje za zaproszenie ale nie skorzystam

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

laudan pisze:
JareG pisze:
No i wlasnie o to chodzi.. a w124 ma drozsze czesci [hehe]

1 x czesc drozsza << 10 x tansze czesci [zlosnik]

Mowa byla o codziennej eksploatacji auta. Czyli zuzywaja sie klocki, tarcze, amory i tego typu rzeczy. I sa one tansze do w123, niz do w124. A czesto wystarczaja na wiecej, i maja 2x wiecej materialu (np. sprezyny na przodzie [hehe]). O to mi chodzi w tym moim porownaniu.. a jesli do tego dodac fakt, ze im MB nowsze, tym mniej w nim duszy.. to wiadomo co [cool]

laudan pisze:
Nie powiesz Jarku, ze latwiej znalezc w123 w lepszym stanie niz w124/w201. 10 lat roznicy robi swoje.

Zgadzam sie. Lecz moze nieco inaczej: zeby znalezc MB (czy to w123, czy w124/w201) w DOBRYM stanie trzeba sie naszukac w porownywalnym stopniu. I mozna znalezc oba typy w stanie podobnym [hehe]

laudan pisze:
JareG pisze:
Powiem tak: mb/8 mi sie bardzo podoba z zewnatrz, ale wewnatrz to juz beczka ma lekka przewage.

Srodek znacznie bardziej podoba mi sie w w123, niz w w114/115 - szczegolnie chodzi o konsole srodkowa.

[ok] Otoz to.

Jarek, w123 230TE '85, w126 500 SEC '88, w126 560SEC '88, w116 450 '73
jareg@mb.org.pl
http://www.mb.org.pl/

Tytuł:
wiarus senior

136 ? To i tak mniej .

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

AMG pisze:
JareG pisze:
AMG pisze:
niepowtarzalny klimat, nie przekonanmnie nikt do 123 a juz

Powiem tak: mb/8 mi sie bardzo podoba z zewnatrz, ale wewnatrz to juz beczka ma lekka przewage.

AMG pisze:
ale brakuje mum juz klimatu W114/115

To opisz mi jeszcze co rozumiesz pod slowem 'klimat w mb/8'.. ciekaw jestem, szczerze.

Po pierwsze to co Ci sie nie podoba czyli fantastyczne wnetrze, zegary(pieknie podświetlone) w straym stylu, widok przez przednia szybe gdzie widzisz dwa wystajace błotniki dużą atrape z wielkim i masywnym celownikiem. Na palnie blizyszym masz smiesznie składajace sie wycieraczki.

No te wycieraczki to bym do kazdego MB zalozyl [ok]

AMG pisze:
Gdy patrzysz wewnatrz masz rewelacyja pokrywe jednego głosnika oraz ta prosta deske rozdzielczą. Na kosoli srodkowej "smieszne gałki takie same od nawiewu, awaryjnych, radia i grzania tylej szyby (nie wspomne juz o klimie). Całość np. czarneggo wnetrza orzywia piekne

To juz sprawa gustu [ok] Ja wole kokpit w123

AMG pisze:
Nie wspomne juz o kierownicy z ringiem .

Zgadzam sie, II seria z kierownica od w123 to kiszka [hehe] Musi byc ring [ok]

AMG pisze:
Nie wspominajać o pozycji za kierownica.

O! Tu mnie zaciekawiles.. czym sie ona rozni od pozycji za kierownica w w123..? (nie kierowalem w114, musze Miskowi zaanektowac c114 i sprawdzic..)

AMG pisze:
Z zewnatrz masz fantasyczne przednie lampy z zapalonymi przeciwmgielnymi (mniam [zlosnik] ).

No przeciez pisalem, ze z zewnatrz mb/8 mi sie podoba, bardzo [ok]

AMG pisze:
Nie da sie tego porównać do wnetrza 123 i zegarów ktore zalatuja 124 [szalone] . Wiecej opisywac nie bede mam nadzieje ze zrozumiesz o co mi chodzi ..

Mniej wiecej rozumiem [ok]

jareg@mb.org.pl

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

JareG pisze:
AMG pisze:
JareG pisze:
AMG pisze:
niepowtarzalny klimat, nie przekonanmnie nikt do 123 a juz

AMG pisze:
ale brakuje mum juz klimatu W114/115

To opisz mi jeszcze co rozumiesz pod slowem 'klimat w mb/8'.. ciekaw jestem, szczerze.

Po pierwsze to co Ci sie nie podoba czyli fantastyczne wnetrze, zegary(pieknie podświetlone) w straym stylu, widok przez przednia szybe gdzie widzisz dwa wystajace błotniki dużą atrape z wielkim i masywnym celownikiem. Na palnie blizyszym masz smiesznie składajace sie wycieraczki.

No te wycieraczki to bym do kazdego MB zalozyl [ok]

AMG pisze:
Gdy patrzysz wewnatrz masz rewelacyja pokrywe jednego głosnika oraz ta prosta deske rozdzielczą. Na kosoli srodkowej "smieszne gałki takie same od nawiewu, awaryjnych, radia i grzania tylej szyby (nie wspomne juz o klimie). Całość np. czarneggo wnetrza orzywia piekne

To juz sprawa gustu [ok] Ja wole kokpit w123

AMG pisze:
Nie wspomne juz o kierownicy z ringiem .

Zgadzam sie, II seria z kierownica od w123 to kiszka [hehe] Musi byc ring [ok]
Dokładnie kierownica z ringiem po podstawa [ok]
Cytuj:

AMG pisze:
Nie wspominajać o pozycji za kierownica.

O! Tu mnie zaciekawiles.. czym sie ona rozni od pozycji za kierownica w w123..? (nie kierowalem w114, musze Miskowi zaanektowac c114 i sprawdzic..)

Sprawdz nie pozałujesz [cool]
Cytuj:

AMG pisze:
Z zewnatrz masz fantasyczne przednie lampy z zapalonymi przeciwmgielnymi (mniam [zlosnik] ).

No przeciez pisalem, ze z zewnatrz mb/8 mi sie podoba, bardzo [ok]

AMG pisze:
Nie da sie tego porównać do wnetrza 123 i zegarów ktore zalatuja 124 [szalone] . Wiecej opisywac nie bede mam nadzieje ze zrozumiesz o co mi chodzi ..

Mniej wiecej rozumiem [ok]

Nic nie napisałes o wygladzie zegarów w 115 a w 123 co o tym sadzisz ?

www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

AMG pisze:
JareG pisze:

Sprawdz nie pozałujesz [cool]

Sprawdzic sprawdze, ale napisz co takiego jest w tej pozycji za kierownikiem.. [hehe][ok]

AMG pisze:

Bardziej wole te z w123. Ale nie widzialem tego podswietlenia w mb/8, o ktorym wspominales.. moze to cos zmienic moze..? [hehe]
Kokpit beczki dla mnie jest niemalze idealny, bo jest IMO doskonalym polaczeniem starego z nowym. Kokpit w w114 jest 'stary', mamy jednak inny gust.. ten centralny glosnik mi osobiscie sie nie podoba, wole nowsze rozwiazanie; co do pokreciolkow to musze sie nimi pobawic, wtedy moge cos wiecej o nich napisac.. ale np. o odpalaniu spryskiwacza moge juz teraz - wole rozwiazanie z beczki. Widok przez szybe OK, podoba mi sie, moze nawet bardziej w w114 niz w w123.. a juz na pewno niz w SECu [hehe] Podobaja mi sie tez lusterka z I serii, te z II to taka sama kicha jak kierownica bez ringu..
Acha - c114 jest dla mnie ZNACZNIE ladniejsze niz c123, mysle o wygladzie zewnetrznym.. a mowie o nim, bo w tym przypadku jestem w stanie wybaczyc ten starozytny [oczko] srodek [hehe]

jareg@mb.org.pl

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

JareG pisze:
AMG pisze:

Bardziej wole te z w123. Ale nie widzialem tego podswietlenia w mb/8, o ktorym wspominales.. moze to cos zmienic moze..? [hehe]
Kokpit beczki dla mnie jest niemalze idealny, bo jest IMO doskonalym polaczeniem starego z nowym. Kokpit w w114 jest 'stary', mamy jednak inny gust.. ten centralny glosnik mi osobiscie sie nie podoba, wole nowsze rozwiazanie; co do pokreciolkow to musze sie nimi pobawic, wtedy moge cos wiecej o nich napisac.. ale np. o odpalaniu spryskiwacza moge juz teraz - wole rozwiazanie z beczki. Widok przez szybe OK, podoba mi sie, moze nawet bardziej w w114 niz w w123.. a juz na pewno niz w SECu [hehe] Podobaja mi sie tez lusterka z I serii, te z II to taka sama kicha jak kierownica bez ringu..
Acha - c114 jest dla mnie ZNACZNIE ladniejsze niz c123, mysle o wygladzie zewnetrznym.. a mowie o nim, bo w tym przypadku jestem w stanie wybaczyc ten starozytny [oczko] srodek [hehe]

No tak to wszystko kwestja gustu dla mnie jak napisałem zegary ze 123 zalatuja 124 za którym nie przepadam. Kokpit jest stary i ma cos w sobie, a zegary W115 to dla mnie cos pieknego. Jeśtes nowocześnieszy ode mnie [oczko] !!

www.bezkorozji.pl
535-466-616

Klubowicz

Numer GG: 267496
erio pisze:
AMG pisze:
Dla mnie temet nie jest trudny bo 124 mi sie nie podoba i bym go nie chciał .

Ale oczywiscie wybór należy do Ciebie ... [oczko]

mam to samo zdanie o wyglądzie w124 ... na moj gust jest to niby ostatni produkowany mb jakiego bym kupił ... wole zdecydowanie 116, 114, 126 tez nie jest głupie .... w ostateczności .. ale ...

124 ma klime
124 ma najlepszy chyba silnik z gamy oferowanych do tego mogelu motorów wysokopręznych. , z niewielkim ( wręcz niewiarygodnym) przebiegiem..
124 jest wart jakies 17.000 a moj jakies 10.000 zł ... czyli jeszcze na tym moge zarobic

Wracając do tematu tego wątku: 17.000zł? :o Z tego rocznika? :o 12500zł to jest raczej właściwa cena - mam nawet świeżutki wydruk od rzeczoznawców w-wskich, bo przepisałem swoją krasulę na firmę.

Jeśli auto ma Ci służyć na codzień (w tym jako rodzinne), to kup W124 250D - to bardzo udana jednostka. Wiem, bo mam. Jeśli chodzi o komfort jazdy, to beczka do balerona się nie umywa - nie ta generacja. Wiem, bo miałem. 280 da Ci tylko dużo koników, duże spalanie i nadal starą budę. Poza tym 280 ma niewdzięczne tendencje do wycieków, a im starszy, tym gorzej. To co ostatnio zobaczyłem w świeżo wyremontowanej W114 280C przekresliło w moich planach ten silnik na amen. Jeśli już miałbym mieć 280, to w jakiejś starszej budzie i do wyjazdów okazyjnych. Sam wybrałbym inny motor (250 w politycznie poprawnej budzie C/CE lub 230 w budzie marzeń SL [cool]).

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

AMG pisze:
No tak to wszystko kwestja gustu dla mnie jak napisałem zegary ze 123 zalatuja 124 za którym nie przepadam.

No widzisz, i wszystko jasne - po prostu nie przepadasz, znaczy nie lubisz (co oczywiscie popieram [zlosnik]) w124, i te niechec przeniosles na te biedne zegary w123.. ale pomysl przez chwilke: co bylo wczesniej - zegary w w123, czy w w124..? No i nie znecaj sie za caloksztal win w124 nad samymi zegarami..

Cytuj:
Kokpit jest stary i ma cos w sobie, a zegary W115 to dla mnie cos pieknego.

Kokpit w123 tez ma w sobie cos [hehe][ok]

Cytuj:
Jeśtes nowocześnieszy ode mnie [oczko] !!

Jesli nawet, to czy to zle, czy dobrze..? [hehe][oczko]

jareg@mb.org.pl

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

JareG pisze:
AMG pisze:
No tak to wszystko kwestja gustu dla mnie jak napisałem zegary ze 123 zalatuja 124 za którym nie przepadam.

No widzisz, i wszystko jasne - po prostu nie przepadasz, znaczy nie lubisz (co oczywiscie popieram [zlosnik]) w124, i te niechec przeniosles na te biedne zegary w123.. ale pomysl przez chwilke: co bylo wczesniej - zegary w w123, czy w w124..? No i nie znecaj sie za caloksztal win w124 nad samymi zegarami..

Cytuj:
Kokpit jest stary i ma cos w sobie, a zegary W115 to dla mnie cos pieknego.

Kokpit w123 tez ma w sobie cos [hehe][ok]

Cytuj:
Jeśtes nowocześnieszy ode mnie [oczko] !!

Jesli nawet, to czy to zle, czy dobrze..? [hehe][oczko]

Chyba dobrze bo to ujawnia, że każdy ma swoje poglady !! [ok] [happy]

www.bezkorozji.pl
535-466-616

weteran
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
Wracając do tematu tego wątku: 17.000zł? :o Z tego rocznika? :o 12500zł to jest raczej właściwa cena - mam nawet świeżutki wydruk od rzeczoznawców w-wskich, bo przepisałem swoją krasulę na firmę.

Jęsli auto ma mały przebieg to może i jest warce ciut wiecje niz średnia cena ....
Cytuj:

Jeśli auto ma Ci służyć na codzień (w tym jako rodzinne), to kup W124 250D - to bardzo udana jednostka. Wiem, bo mam. Jeśli chodzi o komfort jazdy, to beczka do balerona się nie umywa - nie ta generacja. Wiem, bo miałem. 280 da Ci tylko dużo koników, duże spalanie i nadal starą budę. Poza tym 280 ma niewdzięczne tendencje do wycieków, a im starszy, tym gorzej. To co ostatnio zobaczyłem w świeżo wyremontowanej W114 280C przekresliło w moich planach ten silnik na amen. Jeśli już miałbym mieć 280, to w jakiejś starszej budzie i do wyjazdów okazyjnych. Sam wybrałbym inny motor (250 w politycznie poprawnej budzie C/CE lub 230 w budzie marzeń SL [cool]).

Każdy motor ma tenedencje do wycieków jak ma za soba duzy przebieg takie jest moje zdanie.
Co do wygody "balerona" czy innej szynki to co kto lubi [zlosnik] .
Nigdy 250D nie da takij przyjemnosci z jazdy jak 280E w manualu [ok] [nnn] [nnn]

www.bezkorozji.pl
535-466-616

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00