Cytuj:
ale do coupe, do sedana jest za ok 80zl oryginal mb
te ceny o których pisałem też dotyczą oryginałów mb. dostałem już też miśki - wszyscy jęczą że zdrożały, nawet sprzedawcy
Cytuj:
Ja mam jeszcze takie pytanie: czy kapanie wody w bagażniku w okolicach zawiasów (ustaliłem już, że to na 100% z otwieranego dachu) spowodowane jest złym stanem uszczelek owego dachu czy może jednak zapchanymi przewodami spustowymi?
u mnie też kapie z okolic zawiasów w bagażniku i mam nadzieję że to też kwestia szyberdachu. nie przyglądałem się temu bliżej. nigdy nie zaszkodzi sprawdzić czy przewody są drożne. żeby zdemontować skrzele musisz z rynienki zdjąć tą czarną gumę, która jest na niej. wtedy można już się dostać do zaczepów trzymających to plastikowe 'skrzydełko' w skrzelu. z kolei jak to wyjmiesz, to powinienneś mieć już wystarczający dostęp do przewodu spustowego, żeby coś do niego włożyć. gorzej jest od drugiej strony, bo to jest na samym rogu ramy szybra więc daleko pod podsufitką...
Ja mam jeszcze pytanie ogólne: znalazłem ramę szyberdachu w całkiem niezłym stanie. problem w tym że ona jest od ręcznego, a ja mam elektryczny. czy są różnice?