Sebian pisze:
Marcin S pisze:
No mnie niestety spotkała przykra niespodzianka jak wychodze z domu a tu w samochodzie nawet jeden wysokotonowy nei ocalał... dlatego może to się wydawać śmieszne ale wmontowanie " na stałe" jest w mioim przypadku jedynym rozwiązaniem....
Nie obraź się, ale może dzieje się tak ze względu na miasto, w jakim mieszkasz, czyli Radom. O tym mieście i dziwnych ABS'ach stamtąd nie słyszy się wiele dobrego
No miasto - nie obraże się bo całkowicie się z Toba zgadza, postaram się z tą wybic ( Wrocław / Warszawa) oby jak najdalej.
A co do naprawy - nie wynikało to bezpośrednio z wady fabrycznej/konstrukcyjnej, tylko jak mi wyrwali poprzednie radio, to jak kupiłem od znajomego ( dali mu w salonie ) tego Pionka to postanowiłem go wkręcić na stałego do samochodu. Maiałem jeszcze Poloneza i na stałe wkręciłem go za pomoca płaskowika do przetłoczenia podłogi na wał ( to raczej jeszcze skrzynia była ) i poskręcałem do sztywno do samochodu za pomoca M6, no i się trafił jeden taki sk^&&^yn co mi chciał je rabnąć, i jako że bylo to niemożliwe fizycznie, wbil dwa srubokręty między radio a konsole (myślał debil że na półkieszeni jest) i bazczelnie zapierając się o konsole rozparł wkrętaki i była połamana obudowa w taki sposób :
tył radia
|...............|
|...............|
.\............./
...\........./
---------------
panel
palamany był tuner, mechanizm windy, płyta głowna, i troche jeszcze innych takich mniejszych.... dwa dni składnia i chodzi jak nowe ( co prawda sam sobei poskładałem - w końcu co coś się człowiek o tym uczył przez tyle lat, jak i o nagłaśnianiu i akustyce ). Winda tylko się czasem zacina ( a tylko dlatego że obudowa metalowa jest pogięta, a nowej nie będe kupował)
No i to miałem na myśli piszącz że stosunkowo się łatwo naprawia ( technologia druku ścieżek - są odpowiednio grube i da rade lutować, w sony juz nie... )
A czy zastosowanie nagłośnienia najnowszej E-klasy ( rozmieszczenie głośnków ) będzie jakąś ujmą dla W123?? ( bo to co opisałem to właśnie nowa Eklasa - bez gwizdków w podsufitce, głośnika centralnego i subwofera za tylnią kanapą - czyli gto co możan sobei zawsze dołożyć ) i wygląda identycznie jak opisałem...
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)