MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 20, 2025 8:04 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 68 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Pawuś pisze:
(...)zaleca), butle umieszcze w kole i zastanowie się nad klapkami. Mam nadzieje, że w Pułtusku, jako młody użytkownik Coupe,

Zadnych klapek, bo w czape [hehe][zlosnik]
Te twoje majstry maja klapki na mozgu, pewnie im juz pare razy eksplodowal [zlosnik]

Cytuj:
jednak z gazownią będe normalnie przyjęty i pogadamy sobie przy wspólnym małym ;) piwku.

To nie zalezy od tego, czy masz LPG.. tylko od innych czynnikow. Np. u mnie masz plusa za fotki z Pucka, mimo wczesniejszego minusa za w201 i kolegow [hehe][zlosnik]

Jarek, w123 230TE '85, w126 500 SEC '88, w126 560SEC '88, w116 450 '73
jareg@mb.org.pl
http://www.mb.org.pl/

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Gratuluje bryki, mam bardzo podobną, jedyna różnica to to ze mam dodatkową parę drzwi ... ten sam kolor nadwozia i ta sama tapicerka ;)(ps. potrzebuję łaty 10 cmx10 cm ;) jakbys mógł mi wyciąć LOL ;)
Aha silnik mam M110 i wycieraczki na lampach ;) nie mam el. szyb .... nie moge sie doczekac spotkania na zlocie

A Sebianem się nie przejmuj. Jest niereformowalny.

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
JareG pisze:
Pawuś pisze:
jednak z gazownią będe normalnie przyjęty i pogadamy sobie przy wspólnym małym ;) piwku.

To nie zalezy od tego, czy masz LPG.. tylko od innych czynnikow. Np. u mnie masz plusa za fotki z Pucka, mimo wczesniejszego minusa za w201 i kolegow [hehe][zlosnik]

Hehe... Nie tylko ja nie potrafię się powstrzymać [oczko] Zgadzam się z przedmówcą [oczko] Już myślałem, że tą Coupe się zrehabilituje [oczko] Czekamy zatem na pozostałe czynniki [oczko] A może ewentualną kawalkadę na zlocie ustawić wg modeli, a na końcu LPG puścić? [zlosnik] Tak sobie gdybam [cool]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Numer GG: 2336868
Gratuluję ślicznego coupe !!

Mitu pisze:
Fakt wypowiedź Sebiana nie była sympatyczna, ale mimo to stanę po Jego stronie. Czemu kupiłeś takie auto, którym nie będzie Cię stać jeździć na benzynie? Czemu nie 300 D? Czy dlatego, że nie było dwudrzwiowych? :-? Jak kupowałem 116 to z góry wiedziałem, że nie będzie mnie stać na jazdę nim codziennie, ale również z góry założyłem, że za mojej kadencji gazu w nim nie będzie. Głównie dlatego co miesiąc lece na pocztę nabić kartę miejską, a na gazie stać by mnie było jeździć 116, jednak nie zrobię tego. Może kup sobie do jazdy jakieś inne auto, a 123 niech sobie stoi w garażu iw wyjeżdża tylko od święta i to na benzynie. Zapewniam Cię, że to Ci sprawi o wiele więcej przyjemności, znacznie bardziej docenisz auto, zaoszczędzisz sobie stresów i wydatków i auto nie ucierpi (nie chodzi mi o gaz, ale o wyczerpującą dla samochodu codzienną eksploatację).

Zgadzam się w 100% (czy tam 98 oktanach - jak kto woli) [ok]

Tel. 668 459 362

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
Zaczyna się robić niezła jazda z "życzliwymi" poradami co ktoś inny powinien robić ze swoim autem, a czego nie powinien... [szalone]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
Zaczyna się robić niezła jazda z "życzliwymi" poradami co ktoś inny powinien robić ze swoim autem, a czego nie powinien... [szalone]

Po prostu żal serce sciska, że "fachowcy" chcą człowiekowi taki numer wykręcić (czy wywiercić :-? ) i tyle [szalone] . Mus założyć LPG to mus, a moje pytanie o Diesla to nie prikaz tylko nieśmiała sugestia :( . Sam przyznasz chyba, że warto mieć możliwość powrotu do oryginału, nawet jeżeli trzeba na chwilę obecną odejść od niego ze względów ekonomicznych :-?
Widziałem nawet 107 z 300D (w DE). Taczka bo taczka, ale w czym problem machnąć kiedys z powrotem co się należy?
Bodaj Erio mna zamiar włożyć Diesla na czas remontu M110.

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
Klubowicz

Wookee pisze:
Widziałem nawet 107 z 300D (w DE). Taczka bo taczka, ale w czym problem machnąć kiedys z powrotem co się należy?

Diesel w budzie benzyniaka to nienajlspsza konfiguracja. Nadwozia benzyniakow sa mniej sztywne i dosc szybko leca kielichy. Poza tym trzeba robic rozne ciekawe patenty na gaszenie auta jak i tlumiki. W123 nie jest tak zle, bo wychodzily diesle i mozna dobrac, ale w w107 z silnikiem diesla.... Coz mozna zalozyc ladny garnitur i do niego biale adidasy...

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

laudan pisze:
Wookee pisze:

Diesel w budzie benzyniaka to nienajlspsza konfiguracja. Nadwozia benzyniakow sa mniej sztywne i dosc szybko leca kielichy. Poza tym trzeba robic rozne ciekawe patenty na gaszenie auta jak i tlumiki. W123 nie jest tak zle, bo wychodzily diesle i mozna dobrac, ale w w107 z silnikiem diesla.... Coz mozna zalozyc ladny garnitur i do niego biale adidasy...

Nie mówię, że mi się to podobało :-? . Niemiec w komisie sam popatrywał na to auto z letkim usmiechem i niejakim zażenowaniem (ale do zgonienia wziął [zlosnik] ).
Chodziło mi wyłącznie o to, że Diesel wydaje się opcją "odwracalną".

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
Klubowicz

Wookee pisze:

Adidasy tez mozna zdjac [zlosnik] , ale wydaje mi sie ze sa tansze autka do jazdy na codzien niz 107. W sumie prerobka na diesla jest dosc dziwna sprawa, bo musi strzelic odpowiednia liczbe km, aby sie zwrocila. Poza tym ten co kupowal ta 107 nie bedzie mial orginalnego silnika, aby go przywrocic i koszty rosna, a mialo byc ekonomicznie:)

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

laudan pisze:
Wookee pisze:

Adidasy tez mozna zdjac [zlosnik] , ale wydaje mi sie ze sa tansze autka do jazdy na codzien niz 107. W sumie prerobka na diesla jest dosc dziwna sprawa, bo musi strzelic odpowiednia liczbe km, aby sie zwrocila. Poza tym ten co kupowal ta 107 nie bedzie mial orginalnego silnika, aby go przywrocic i koszty rosna, a mialo byc ekonomicznie:)

Moment. Jedna rzecz to samochód z oryginalnemy i niezarżniętym silnikiem (którego zwyczajnie szkoda) + ekonomia = no movment
Druga to przeróbka 107 modo bauer - przywołana tylko dla "zobrazowania", że nie takie rzeczy etc.
Do tej konkretnej sytuacji bardziej pasuje 123 Erio.

P.S. Obiło mi się o uszy, że w Stanach Dobromiry kombinowały z SD w 107

Tytuł:
Klubowicz

Wookee pisze:
Druga to przeróbka 107 modo bauer - przywołana tylko dla "zobrazowania", że nie takie rzeczy etc.

Jakos do mnie nie przemawiaja takie przerobki, ale kazdy robi jak lubi:) W sumie na porzadna przerobke potrzebujesz zrodlo czesci... 2 samochod, nawet przy min trzeba sporo zmienic, a efekt bedzie w tym wypadku kiepski.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

laudan pisze:
Wookee pisze:

Jakos do mnie nie przemawiaja takie przerobki, ale kazdy robi jak lubi:) W sumie na porzadna przerobke potrzebujesz zrodlo czesci... 2 samochod, nawet przy min trzeba sporo zmienic, a efekt bedzie w tym wypadku kiepski.

Lepiej oddać w ręce "fachowcom" :-?
Grzecznie przypominam, że to było tylko pytanie. Się nie da, to nie.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:

Sprecyzuj, proszę.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

JareG pisze:
Sebian pisze:
JareG pisze:
Sebian pisze:
JareG pisze:
A co do Sebiana - on tak ma, to czesc forumowego folkloru (bez urazy) Dzieki niemu zycie ma smak [hehe]

[zlosnikok]

Uaktywniam się w skrajnych wypadkach bezmyślności i głupoty w dewastacji pięknych aut :evil: [szalone]

I niech tak bedzie - ale jako jeden z bardziej zaawansowanych (czasowo [hehe]) klubowiczow* moglbys nieco stonowac swoje wypowiedzi [zlosnik]
Pro publico bono [ok]

* trza swiecic przykladem, no nie? [hehe]

Skrajny przypadek = skrajny ton wypowiedzi. A już było tak kolorowo

Mimo wszystko, jako czlowiek z elit moglbys nieco sie powstrzymac.. [hehe][ok]

Cytuj:
Wyobraź sobie, że za jakiś czas napiszę, że kupiułem zabytek w doskonałym stanie i własnie zastanawiam się nad założeniem gazu, diodek

Pewnie nikt [hehe][oczko]

Nie martwcie się, ja zareaguję napewno :roll: .

Tytuł:
Klubowicz

Wookee pisze:
Lepiej oddać w ręce "fachowcom" :-?

Od takich to z daleka, ja nadal wyprowadzam rozne patenty poprzednikow.

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 68 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00