Grzegi pisze:
patrząc na zdjęcia komory silnika zuważamy w układzie zapłonowym dodatkowe rezystory. Można przypuścić, iż silnik (i ogólnie całe auto) jest nie nowsze rocznikowo niż 1981
Grzegi pisze:
te białe koło cewki....po 81 roku zastąpione układem zapłonowym TSZ8, ktory ich nie posiada
W W 116 tez mam takie. Co do motoru i jego rocznika to jest 1981 - moim zdaniem. Ma pozniejsze ciegla od gazu. Chyba wlasnie w 1981 roku nastapila zmiana tych ciegien. Np. AMG i Bukol maja W 123 z 1981 roku, AMG ma takie ciegna jak ja w W 116, a Bukol ma takie jak na zdjeciu tego T. W 1981 roku nastapila tez chyba zmiana kabli. Na tym zdjeciu widac, ze nie ma tej listwy plastikowej do ktorej mocuje sie kable, aby byly utrzymane w ladzie. Tzn. reszta tej listwy jest, ale tylko ulamany kawalek.
Zasadniczo wszystko mi pasuje do II serii. Tylko seria 280 miala wewnatrz przy oknach chromowane listewki na boczkach tapicerowanych, na tych zdjeciach tego nie widac, ale zdjecia sa pod zlym katem. W limuzynach te listewki byly zawsze, w T chyba tez. Seria 280 mialy tez ramki drzwi od srodka pokryte materialem w kolorze boczkow, po tych zdjeciach ciezko stwierdzic czy ten tez je ma. Jedyne co jest nie tak to zmieniona lub nawiercona pokrywa bagaznika (co zuwazyl VALENTINE123) i zbyt gruba warstwa lakieru na tabliczce lakierownej (co zauwazyl (me: how)).
Czy to nie jest auto Dariusza Suchorza? Wydaje mi sie ze widzialem to autko w Pultusku. Dawalismy koncert na dwa M 110 w nocy
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
, bo w autach bylo wygodniej i cieplej niz w domkach

.