wojz pisze:
mycha pisze:
kurde bo sie przeprowadze do wawy, na śląsku trzeba wszystko zdobywać jak w stanie wojennym
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
Zapraszamy do Zagłębia
- Kołek do górnej listwy, ale ten nowszy, miękki, biały i o niebo lepszy od czerwonych - 0,96 PLN
- Spinka dolnej listwy - 1,40 PLN
Możliwe, że odwrotnie przypisałem ceny, bo kupowałem je jednocześnie i teraz nie pamiętam które są które.
Ceny netto z lipca ub. r. W ASO.
Wreszcie ktos napisal o ASO! Rozumiem, ze nikt nie kupuje oryginalnych progow w ASO, bo podrobke mozna kupic od 5 do 10 razy taniej i tez bedzie "pasowala", ale spinki, kolki i podobne pierdolki sa naprawde tanie w ASO. Nie warto rzezbic! Kolki starego typu (czerwone z kolnierzem) sa gorsze od tych nowszych (bialych).
Nie rozumiem podejscia, ze wszystko w ASO jest "bee", bo jest drogie

! Naprawde warto podjechac i sie zapytac! Niektore czesci sa tanie, wprawdzie nie zawsze jakosc jest super, ale generalnie nie mozna jakos strasznie narzekac. Oryginalne czesci maja te zalete, ze pasuja, nawet jesli nie wygladaja tak dobrze jak w latach 70-tych. A podrobki nie dosc, ze nie wygladaja dobrze to do tego rzadko pasuja. Pamietam jak szukalem podnozka pod pedal hamulca roboczego. Pojechalem na szrot, ale mieli tylko do W 123 (w W 116 jest zupelnie inny, z trzema mocowaniami, ktore "lubia" sie lamac i pekac

). Zdenerwowalem sie i zadzwonilem do ASO. Okazalo sie, ze oryginal kosztuje 18 PLN

! Pasowal jak potrzeba i byl taki jak ten stary. Wprawdzie sprawial wrazenie ciutke cienszego i lzejszego, ale pewnie z powodu zastosowania nowszych, bardziej ekologicznych materialow.
Moja propozycja: jak szukacie czesci, a szczegolnie takich jak, kolki, itp. to najpierw zapytajcie o cene w ASO, a potem ewentualnie szukajcie gdzie indziej. Co oryginal to oryginal! Poza tym pewnych rzeczy w uzywkach nie ma

...