Dzięki wielkie, dzis byłem i rozmawiałem z gościem. Oto w skrócoe przebieg wątku: Trochę z nim porozmawiałem, a że nie znam sie super na tym to potrzebuję rady co o tym (co mi powiedział) myśleć. Najpierw rozmawiałem z nim przez telefon i mówił o instalacji za 1700PLN, potem jak dzwoniłem drugi raz i powiedziałem że chcę II generację na Landi Renzo to powiedział że 2700PLN (dwa silniczki krokowe, wymieniona klapa przepływomierza na taką z "zaworkiem"). Dzisiaj popatrzył na to co mam pod maską i powiedział że najlepszym wyjściem będzie tzw III generacja czyli IGS. Nie bardzo umiał mi powiedzieć jak będa sterowane wtryski gazu (bo przecież jakieś sygnały do sterowania sa potrzebne i z skądś trzeba je wziąść). Potem zaczął opowiadać, że można "ręcznie" stworzyć taką "mapę" (podczas jazdy, dla różnego obciążenia silnika itp) według której komputer będzie dawkował gaz. I dodał że to ok.4000PLN, ale że dokładnie nie wie bo są zniżki w Landi Renzo.
I teraz nie wiem co począć. Otóż wiem że do poprawnej pracy IGS potrzebnych jest kilka sygnałów których w starszych motorkach nie ma skąd pociągnąć. Więc jak on chce to założyć i jak ja potem będę tego używał?