Grigorij0 pisze:
Najprościej byłoby kupić granatowe fotele, ale przeglądając allegro widzę że ta opcja nie jest zbyt częsta
Więc mam pytanie czy ktoś ma może namiary na takie fotele, lub same obicia (plastikowe elementy mam granatowe

), a może jakiś dobry tapicer...?
Tapicer wymodzi ci z granatowego, przypadkowego materiału wszystko, co sobie zażyczysz, ale nigdy nie będzie to tak jak było. Chyba, że dostarczysz mu oryginalny materiał, co jest zabawą okropnie drogą i przy naszym modelu w większości przypadków raczej bezsensowną.
Miałem 2 fotele granatowe z 3. serii, to nikt nie chciał po 150 zł. Poszły w końcu za 200/szt i tyle trzeba dać za naprawdę dobre
![[cool]](./images/smilies/cool.gif)
.
Poszukaj po szrotach 2. seryjnych, jest ich stosunkowo najwięcej. Może z jakiejś padaki da się pobrać "skórę".
Jeśli zdecydujesz się szyć, to namów pana tapicera, żeby wypierniczył stary materiał tam gdzie to możliwe i dał jedną warstwę. Najchętniej fachowcy obszywają fotel w całości bez rozkręcania i wtedy masz taki kanapotapczan jak w domu wczasowym FWP. Nie ma kształtu mercedesowskiego fotela, jest grubszy i pasuje tylko do radia TARPAN IV na drewnianej półce.
I uzupełnij profil, bo nie wiadomo, czego ci potrzeba dokładnie, chyba, że nie przykładasz tak wielkiej wagi do wzorów, serii itd.
A wogóle to spraw sobie dobre pokrowce, bardzo często zakładane do Mercedesa, taki puchaty miś w kolorze szaro-niebieskim. Jak nie lubię takich włochatych, to ten w granatowym środku wygląda bardzo fajnie.