Jeszcze nie placilem. Ale mysle ze w 1600zl sie zmieszcze. Za sama naprawe (tzn blotnik wymiana - kupilem nowke, drazki kierownicze szt.2 , drazek kata skrecania, drzwi uzywki z allegro w super stanie - cudem i fartem wielkim dostalem, blotnik tylny do klepania + dojdzie praca blacharza, farba, praca lakiernika, ustawianie zbieznosci)
Ale przy okazji wypadku zrobi chyba wszystkie braki w autku. I stad pytania:
1. gdzie dostac tapicerke do CE, najlepiej skore z jakiego innego wymontowana ? Bo mam welur w srednim stanie. Ewentualnie gdzie mozna na slasku wyprac, wypiescic tapicerke (tzn boczki poprzecierane od wsiadania i tylne oparcie spekane od sloncai naprawic blokady przednich foteli w cupie ?
2. gdzie kupic oryginalne lusterko do cupy, prawe ?
Notka
Jesli ktos szuka czesci do oldtimerow, youngtimerow szukajcie tutaj
www.rabit.pl
DODANE 29.12.2005
Autko juz na chodzie jesli cie interesuje jak wyszlo z naprawa to pisze:
2x drazki kierownicze + drazek kata skrecania (tak mi mechanik powiedzial) + blotnik prawy przod + dzwi prawe (coupe) + kawalek blachy przed tylnym kolem + listwy + farba (masserati 3000 GT red - najbardziej czerwony z odcieni czerwieni jaki powstal = duzo kosztuje) + ustawianie zbieznosci + drobne pierdoly ktore mnie denerwowaly od jakiegosc czasu (spalone glosniki z tylu, niedzialajacy szyber i podgrzewanie szyby tylnej, niedzialajacy centralny w dzwiach pasazera + wymiana bateri w pilotach, rozwalona popielniczka w tylnej kanapie, rozwalone mocowanie kieszeni w dzwiach kierowcy, listwa przy szybie w dzwiach kierowcy) + praca mechanika i lakiernika + woskowanie, myjnia i sprzatanie + przeglad = ok 2400zl
Duzo, ale warto. Autko jest tip top. Zostala jeszcze tapicerka do zrobienia (stara spekana od slonca materialowka), a takze lusterko w dzwiach pasazera bo od sedana jest i zawiewa i bedzie jak super.