kruszyn pisze:
2 drzwi w mercedesie ( osobowym) zawsze chyba beda chaczyly oko jaki by to nie byl model
prawda ze beda
haczyly oko, ale jak pierwszy raz spojrzalem na mojego C107 z boku to wiedzialem ze nic innego takiego juz nie spotkam
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
. Uwazam ze jego najmocniejsza wizualna strona jest profil i do tego lekki kąt z gory. Zaden z dwudrzwiowych modeli po 75 nie podoba mi sie tak bardzo jak ten.
Spedzalem wolny czas patrzac na jego bok. Jest jak najbardziej elegancki z arabow w pelnym biegu uchwycony na stop-klatce
![[cool]](./images/smilies/cool.gif)
.
Mysle ze stare bmw csi dawaloby przy nim rade.
Moje osobiste czepialskie porownanie do innych dwudrzwiowych mb to:
R107 w ogole nie ma tych proporcji.
114 coupe jest bardziej eleganckie, nie mowiac o starszych "S", ale nie ma w nich tego efektu ==------strzaly------->
C123 - mniej elegancji niz w 114, ginie w tlumie
C126 to tez juz jakby nie to w moich oczach, wyglada na mięśnia
.
Za to tył 107 jest absolutnie beznadziejny (dlatego zawsze parkuje tylem, zeby wracając nie musieć tego oglądać
).
Rzut z góry (z okna) tez jest pokraczny.
Za to imponuje mi fakt, ze wszystkie dwudrzwiowe mb nie mialy slupka srodkowego - fenomenalnie to wyglada przy spuszczonych szybach, tego chyba nie trzeba pisac na forum MB
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
. Bwm, czyli konkurenci, mieli niewiele samochodow z takim rozwiazaniem. Dzis w ogole chyba jest to niespotykane ze wzgledu na "szał" bezpieczenstwa. A szkoda...