Candy78 pisze:
Otóz wg niego 107 cabrio jest bardzo słaby prowadzeniu - chodzi o to że samochód ma bardzo długi i ciężki przód a bardzo krótki i lekki tył. A wiadomo że napęd jest na tył więc mamy za mały docisk tyłu. Tak więc cruzing po miesice jak najbardziej, ale prowadzenie w trasie ponad 120 km/h to już ryzyko.
Co innego coupe - tu już są lepsze proporcje.
Większej bzdury jeszcze nie czytałem odnośnie SLa,
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
Tak jak pewnie prowadzą się 107 to mało który samochód, zwinne, szybkie (osobiście swoją jechałem 210km/h i w żadnej chwili nie czułem niepewności, również bez problemów potrafi dotrzymać kroku W140 420SE na trasie, więc przedstawiłeś zupełnie nieuzasadnioną opinię. Podpowiem Ci również że różnica w wadze SL/SLC to jedynie 50kg, które nie mają wpływu na lekkość tyłu. Prędzej rozstaw osi i tu SLC jest po prostu wygodniejsze. <br>
Dodano po 4 minutach.:<br>
aris pisze:
Jak się jeżdzi w 107?
Pytam o motor -2,8.
Jaki komfort i moc?
Dzięki za jakąś odpowiedz bo chcę się przesiąść z auta powiedzmy współczesnego.
pozdrawiam
1. Jeżeli stać Cię na 107 to stac Cie na paliwo.

Nasz pali 9-13 PB95
2. Silnik 280 ma wystarczająca moc 185PS, moim zdaniem to lepszy silnik do jazdy od 350/450.
![[cool]](./images/smilies/cool.gif)
Auto z automatem potrafi przy wrzucaniu na 2 zapiszczeć na suchym asfalcie.
3. Wiadomo, że nie dorównuje kulturze pracy V8, chociaż dźwięk tego dwuwałkowego silnika też jest piękny.
4. Komfot, nie wiem czy pytasz o SLa czy SLC, lepszy komfort jest w COUPE, z racji konstrukcji i wiekszego o ponad 30cm rozstawu osi.
5. W takich samochodach masz to czego nie masz we współczesnych, ale ciężko to opisać.
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)