no silnik mam razem ze skrzynia mercedesa ale nie ja wstawiałem tylko poprzednik wiec moge słuzyc ewentualnie fotkami (prosze zapytania na maila
piotrek16v@wypas.pl )
co do silnika to sprawuje się nieźle byłem juz na rajdzie i nigdy sie nie zdazył brak mocy raczej zrywał przyczepność i kręcił 3 kołami (tył blokada mostu) choć przyznaje że 300D byłby lepszy bo temu brakuje trochę momentu w dolnym zakresie ale wtedy przelatuje przeszkodę na wielkiej petardzie i jest dobrze
co do spalania na benzynie to specjalnie się nie przejmuje bo latam tym samochodem dla zabawy i tylko w terenie wiec jak mi na dzień zabawy na rajdzie spali 20 l lub nawet 30l to nie ogłoszę upadłośći finansowej a w zimie bez benzyny nie odpale a po śniegu se polatać fajnie
acha przerobiłem już wskaźnik temperatury na elektryczny i pokazuje identycznie z tym co miał rurke chć zegary mam z AUDI (takie trzy dodatkowe były w niektórych audiolach wolty temp i cis oleju) czujnik okazało sie był w głowicy oryginalny elektryczny
teraz muszę kupić najlepiej do mercedesa czujnik cis oleju i wkręcić w miejsce tamtego z rurka jak wiecie jaki tam bedzie pasował napiszcie i podłaczę
nie chodzi żeby wskazywał własciwe cisnienie (choć fajnie by było) ale żeby pokazywał kiedy cisnienie spada np w wyniku przechyłu lub wycieku
poprostu wtedy mogę monitorować przyrost badź spadek wartości maja drugorzędne znaczenie