azamat pisze:
bubson pisze:
progów (także malowania w kolorze nadwozia)
a dlaczego chcesz progi w kolor nadwozia pomalować?
Wydaje mi się, że tak nie było w oryginale.
A tak poza tym, ładna beczka

Hmmm na prospektach reklamowych widziałem beczki z progami w kolorze nadwozia...Chciałbym, żeby wyglądała jak w oryginale. Prosiłbym zatem o potwierdzenie, czy kolor czarny ( jak jest teraz) mógł być w oryginale?
Historia tej beczki jest taka..
Ktoś sprowadził ją nielegalnie do Polski w 1990 roku. Urząd Skarbowy ją zabrał nieprawowitemu właścicielowi( nie odprowadzono za nią podatku od sprowadzenia) 10 lat przestała na placu u komornika i w 2000 roku kupił ją poprzedni właściciel. Nie było do niej oryginalnych papierów. Według dowodu to rocznik 85 a faktycznie 78. Na podstawie daten karty, którą dostałem z Mercedes Benz Polska udało mi się zdobyć oryginalne papiery i przywrócić jej oryginalny rocznik. Nie było to łatwe, ale się udało. Mój rzeczoznawca musiał się trochę nagimnastykować, ale wszystko zdobył. Poprzedni właściciel używał jej tylko do jazdy Warszawa- Ustrzyki, nie nabił za dużo kilometrów, bo nie miał też kasy na jeżdżenie. Założył LPG, które wyrzucam...może ktoś chętny? Trzyma linię moim zdaniem ładnie..Miała napewno jakąś mała stłuczkę z tyłu i z przodu, ale to napewno drobiazgi. Malowana była od szyb w dół, widać niewielkie niedociągnięcia, ale rudego nie ma nigdzie. Podłoga bez grama rdzy i w oryginale. Progi, podłużnice i wszystkie elementy nośne jak w oryginale ( konserwowane co dwa lata) Jestem zadowolony. Postaram się wrzucić więcej zdjęć w niedalekiej przyszłości.