hej
kupiłem tydzień temu (dzień po zlocie) 280SLC '78
wypas - elektryka przednich szyb i dachu, brak oznaczeń na tylnej klapie, el. antena + becker europa, halogeny (chwilowo ich nie ma)
auto jak na fotkach (robione niestety komórką)
spędziłem ten weekend pod autem przeglądając podzespoły itp.
stan blach bdb. trochę rdzy powierzchniowej i 1 dziurka w tylnym wew. nadkolu, ale prosta do zrobienia. stan zawiechy bdb. sporo nowych oryginalnych części i nie znalazłem luzów (trochę na kierownicy)
nowy caly wydech, choć trochę obity środkowy tłumik (częściowo przeze mnie - przyzwyczajony jestem do wyższych prześwitów
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
)
gdzieś mam wyciek na silniku - chyba na siemeringu od strony skrzyni, ale jeszcze nie wiem. trzeba wyregulować zaworki i tyle z tego co widać.
układ zapłonowy cały nowy, a reszta osprzętu w db lub bdb stanie. uszczelki dają radę
wadą jest tapicerka - ktoś ją zrobił słabo, choć nie wszystko jest do wymiany (boczki drzwi na pewno) i lakier na dachu (ale to poczeka). puchnie chrom na przednim zderzaku. nie składa mi się fotel kierowcy, ale to chyba tylko kwestia siłowników pneumatycznych od blokady pod siedzeniem. drewno do odnowienia. nie działa oświetlenie bagażnika
panel środkowy ten z guzikami od szyb jest nie od tego auta, bo z tyłu są korbki. deska rozdzielcza pęknięta, ale póki co nie ruszam tematu.
subiektywnie - podoba mi się i jeździ zajebiście
foty:
PS.
auto aktualnie stoi i śmierdzi po konserwacji profili zamkniętych i odrdzewieniu podwozia
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)