Witam,
Jestem tu nowym uzytkownikiem, wiec jezeli byl juz taki temat bede wdzieczny za link, to nie bedziecie musieli sie meczyc.
Zastanawiem sie nad kupnem Mercedesa W123 230 coupe. POwiedzcie prosze czy to jest dobry pomysl.
Napiszcie mi prosze czy beczki czesto sie psuja, czy drogie sa czesci do w123. Mam na mysli model z silnikeim 2.3 i jezeli by doszlo do zakupu, zainstalowal bym gaz do niego. Czy to dobry pomysl???? Duzo pala na benzynie???Czy gaz psuje motor????
Jezeli bede kupowal to raczej w stanie kolekcjonerskim (mam nadzieje ze na taki trafie:)) mam do wydania 20000zl i z tego co wiem jest szansa na dobrze utrzymany model, za taka kase.
Moze wy macie jakis rarytasik do sprzedania??
I ostatnie pytania.Jak to wyglada z zarejestrowaniem jako zabytek?? jakie sa korzysci z tego?? zniszki?? Slyszalem ze sie nie oplaca tak rejestrowac a na OC dostane 50% zniszki za sam fakt ze samochod jest starszy niz 25 lat. Prawda?
Jezdze spokojnie, nie mam ciezkiej nogi, ale wiadomo czasem czlowiek sie spieszy i chce przycisnac. Katowac go NIE bede, bo to klasyk i nie do tego samochod.
Bede BARDZO wdzieczny za szczere odpowiedzi.
Z gory dziekuje za pomoc.
pozdrawiem