Piątal pisze:
Chyba nie do końca jest tak, jak kolega Darus napisał.
darus pisze:
Przesuwajac suwaki w lewo , dajesz pełną pare na szyby, przesuwajac w prawo dajesz nadmuch na nogi.
Przecież lewy suwam ma wartość "max" po lewej, a prawy po prawej... Trzeba rozgraniczyć o którym suwaku mówimy.
Ja mam pytanie do centralnego nawiewu (sterowanego tym suwakiem powyżej, z narysowanym trójkątem równoramiennym), czy to normalne, że z niego leci mi zawsze zimne powietrze?
Pozdrawiam
Lewy suwak obsługuje nawiew na szybę/środkowe wyloty (w desce rozdzielczej) - ustawiony w lewym położeniu daje powietrze na szybę, w prawym przez deskę, a dolny obsługuje środkowe i nogi - lewe położenie to nawiew w desce a prawe - na nogi. Dzięki temu możesz dokładnie wybrać gdzie ma lecieć powietrze.
darus pisze:
Przesuwajac suwaki w lewo , dajesz pełną pare na szyby, przesuwajac w prawo dajesz nadmuch na nogi.
I akurat zgodnie z powyższym jest to prawda, chociaż pozostała część tłumaczenia była błędna
Piątal pisze:
Ja mam pytanie do centralnego nawiewu (sterowanego tym suwakiem powyżej, z narysowanym trójkątem równoramiennym), czy to normalne, że z niego leci mi zawsze zimne powietrze?
Jak najbardziej normalne. To jest po to, że jak zasypiasz w ciepłym samochodzie, to możesz sobie puścić zimne powietrze na twarz bez potrzeby schładzania całego auta
bobasspr pisze:
Plastk na lewym suwaku masz do góry nogami - strzałka na nim powina być w górę i wtedy piktogramy masz zgodnie z prawdą.
bobasspr pisze:
Koledzy jak jest z tymi dwoma. Nie trybie tego, dodam iz dosc słabo mi "wieje" na przednią szybę. Daje ostro po bokach.
Obydwa suwaki w lewe położenie i zakręć sobie wszystkie wyloty w desce - będziesz miał max nadmuchu na szybę.