Gab pisze:
1.) Lewy zegar - to na pewno powinno być oświetlone, a widzę ciemność. Nie mogę w nocy ekscytować się, jak ślicznie chodzi ciśnienie oleju

Coż zrobić aby przywrócić tę z lekka pomarańczową poświatę? Najlepiej byłoby wcześniej uzbroić się w odpowiedni rozmiar żarówki i wiedzieć, czy dogrzebanie się tam to kilka minut czy kilka dni.
Musisz zdjąć tapicerkę pod kierownicą i od tyłu zegarów masz dojście do żarówki. Ale jednak na ten pierwszy raz proponuję wyciągnąć zegary poprzez wypchnięcie je do siebie (odłączając wcześniej wszystkie linki, przewody itp.) Ale uwaga! nie włączaj silnika jak masz odłączony przewód od ciśnienia oleju! Uważaj też na uszczelkę w okół zegarów - po tylu latach może być podatna na pęknięcie, a nowa w ASO to koszt około 200 PLN.
Gab pisze:
2.) Podswietlenie przełącznika świateł - czy symbole rodzajów świateł powinny się świecić? U mnie świeci się tylko pomarańczowa kropa na środku, gdy włącze przeciwmgielne.
Symbole się nie świecą, natomiast "kropa" powinna się zapalić gdy włączysz tylne przeciwmgielne.
W tym rejonie świeci się tylko regulacja wysokości świateł.
Gab pisze:
3.) Konsola środkowa - suwaki i pokręcadło nawiewu. Jedyne co się świeci to "strzałka" na pokręcadle.
Świecą się suwaki, symbole regulacji nawiewu, symbol "defrost", twoja strzałka oraz przyciski nad konsolą.
Gab pisze:
4.) Litery przy lewarku skrzyni. Powinny być podświetlone? Dużo trzeba rozebrać, żeby się tam dostać?
Powinny być podświetlone. Aby się tam dostać musisz wyciągnąć konsole otaczającą lewarek.
Gab pisze:
I coś z oświetlenia zewnętrznego - nie świecą się oba światła cofania. Jak na razie sprawdziłem tylko żarówki i wyglądają ok. Będzie więcej czasu zbadam sprawę miernikiem. Ale jak to jest konstrukcyjnie - światła włącza coś w/przy skrzyni czy w mechaniźmie dźwigni biegów? Gdzie szukać?
Włącznik jest przy lewarku skrzyni biegów. Poszukaj na forum, było o tym wiele.