Na pewno było już o tym na forum - widziałem gdzieś nawet parametry nastawów, ale w zasadzie chce zapytać o coś innego. Sporo mi tam stuka
z przodu, pewnie będzie trzeba rozebrać całość i powymieniać wiele gum. Dodatkowo nawet na oko widać, że przednie prawe koło troche "kładzie" się górą do wewnątrz. Stawiam na pokiereszowaną geometrię spowodowaną gumami i luzem w przekładni. Pod maską nie widać śladów jakiegoś naciągania go o brame, więc powinien być prosty.
Pytanie: czy geometria W116 to robota dla speca i magika (jeśli tak to gdzie w Wawie) czy zrobi to każdy rozsadny mechanik mający sprzęt? Czy W116 "mają w komputerach" czy trzeba im podawać dane z kartki?
Kiedyś naszukałem się po całym mieście kogoś, kto by się podjął ustawienia przodu w Taunusie - w kompach mieli tylko "Taurusa"

a wklepanie kątów które miałem spisane na kartce przekraczało możliwości umysłowe wielu warsztatów
W końcu znalazłem jakiegoś gościa, który powiedział "no problem" i to w jakimś garażu zrobił. Nie wiem jak i czym, ale Ford jezdzi prosto i nie tnie opon.