MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 09, 2025 6:51 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
postmajtek

Witam Szanowną Brać Forumową.
To mój pierwszy post. Mam na oku W123 2.0 D (od razu mówię, że silnik mi nie przeszkadza). Fotki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Co sądzicie o tym samochodziku?
Koleś dodaje do niego sporo części (silnik, skrzynię biegów, reflektory, drugi komplet opon itd). Podobno od 14 lat w jednych rękach (obecny właściciel sprowadził go z Niemiec - nie wiem dlaczego jest na białych tablicach). Silnik ponoć od momentu sprowadzenia jest ten sam. Co jeszcze... To że jest inna manetka zmiany biegów, i coś nierówno założona maska to widzę. Widzę też że ma dwa różne reflektory, i że ta wajcha, która się otwiera drzwi pasażera odstaje. Widać też trochę rdzy pod liną drzwi za prawym przednim nadkolem i z tylu za przed lewym tylnym. Blacharka ponoć robiona 2, czy trzy lata temu (w tym podłogi). Tapicerka ponoć nie najgorsza - najgorzej jest z fotelem kierowcy, ale sprzedający twierdzi że dziur nie ma, tylko materiał jest powycierany. Warto się nim zainteresować? Jeśli tak to jaką cenę byście proponowali? Dzięki za pomoc!
Pozdr.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

witaj,jeżeli podoba Ci się beczka ,w sensie modelu, a cena będzie < 3 tys.
to bym się nie zastanawiał na twoim miejscu 8)

wiarus senior

raist24 pisze:
Podobno od 14 lat w jednych rękach (obecny właściciel sprowadził go z Niemiec - nie wiem dlaczego jest na białych tablicach).

Z takiej prostej przyczyny, ze skonczyly sie miejsca na wbijanie przegladow w starych dowodzie, a obowiazywaly juz biale blachy. Niektore Wk wymagaly w takiej sytuacji wymiany blach rowniez. Inna wersja to zagubienie/zniszczenie jednej z czarnych blach.
Auto to IIseria, wiec latwo sprawdzisz silnik i reszte w VINiarce. Srodek dattelowy w jodelke, latwo bedzie znalezc dobre elementy wnetrza na rynku uzywanych czesci.
Jak za mniej niz 3tys, nie przeszkadza Ci 200D, a deklaracje sprzedajacego nie mijaja sie z prawda to tez bym sie nie zastanawial

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Mysle, ze sam samochod jest wart nawet wiecej niz 3k, do tego dostajesz silnik i skrzynie (nie wiadomo w jakim stanie), wiec jezeli gosciu krzyknie ponizej 5k i masz takie fundusze, to nie zastanawialbym sie. Oczywiscie wszedzie znajdzie sie drobne mankamenty, ale ze zdjec samochod wyglada ciekawie i na zadbany. Ciekawe jak tapicerka siedzen, tego tygrysa wywalilbym do Azji, gdzie jego miejsce ;)

Aktualnie:
Mercedes W123 240D 1981r, Skoda Fabia 1,4TDi 2006r

Tytuł:
wiarus senior

Z zewnątrz wyglada ładnie, sprawdź dokładnie jak wyglada podłoga od srodka i na zewnątrz. Jeżeli niewidać fuszery w blacharce, mechanika też bedzie ok , mysle, ze nawet jest wiecej warta niż 3k zł. Sprawdź jeszcze vin i kody z tabliczki.

Skoda Favorit 135L+LPG (ex) - pierwsza dziewczyna-przeinwestowana, dobrze, że z nią nie wpadłem

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00