MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw sie 07, 2025 7:03 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
postmajtek

Witam.
Zastanawiam się nad zastosowaniem czegoś takiego: http://www.allegro.pl/item551949000_wyg ... mocja.html na podłogach mojego Krokodylka. Ma ktoś może doświadczenia z takimi wynalazkami? Czy przyklejenie maty bezpośrednio do podłogi nie będzie stwarzało dodatkowego zagrożenia, że tam pod spodem będzie się coś babrało z blachą? Dodam, że podłogi są w bardzo dobrym stanie, zabezpieczone od spodu. Aha, czytałem że warto też, że warto wygłuszyć ścianę grodziową komory silnika i kabiny. Można tam zaryzykować taką matę z filcem, czy lepiej zwykłą? Czy oklejenie ściany grodziowej bagażnika przyniesie jakieś efekty? No i na koniec jeszcze jedno pytanie. Czy taka mata: http://www.allegro.pl/item549419199_pia ... 100x2.html jest warta swojej ceny? Wiem, że można taką kupić w ASO, ale zdaje się że jest strasznie droga. Jeśli macie jakieś rady odnośnie wygłuszania swoich pojazdów to proszę, podzielcie się.
Pozdrawiam

Tytuł:
swój chłop

Cześć.
Ciekawe czy ten filc nie będzie trzymał wody po deszczowym dniu czy po śnieżnej zimie. A nie ma jakiegoś samego tworzywa bez materiału??
Ciekawy temat bo ja też jak wróce w czerwcu do domu będę się brał za zrywanie maty w kilku miejscach gdzie pękła i wpuściła ''rudego'' w podłogę. A potem trzeba czymś te ubytki wypełnić.

123 240D Automat '77

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 8874486
Są maty bitumiczne bez filcu i takie są bezpieczniejsze na podłogę. Jeśli z podszybia nie leci woda to na ścianę grodziową można dać matę z filcem. Ja mam zamiar tak zrobić w swojej /8, bo z resztą podobnie było fabrycznie. <br>Dodano po 3 minutach.:<br> A co do tej gąbki, to chętnie bym nią wykleił dach pod tapicerką... Pewnie lepsze efekty dałaby ta z filcem, ale ona musi być dosyć ciężka i mogłaby się odklejać po nagrzaniu na słońcu.

w123 300D '76 Wgl co tu robi diesel?

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00