Drodzy,
z czystej ciekawości oglądałem dzisiaj auto z 1963r. Silnik 2200, benzyna. Daję informacje na forum, ponieważ wg mnie dla osoby poszukującej ciekawego egzemplarza do remontu - temu warto się przyjrzeć. Auto jest sprowadzone z Norwegii, odpala i jeździ prawidłowo. Silnik czysty bez wycieków, blacha bez dziur - podłoga ok, w bagażniku też oki (oczywiście oglądałem dość pobieżnie, no i nie jestem specjalistą). Auto jest kompletne, są oryginalne lusterka i listwy oraz inne części (leżą w bagażniku). Aha, cały schowek dokumentów, instrukcji, książka serwisowa, wg gościa, który sprzedaje uzupełniana do 1998r. Auto jeździ cicho, także silnik pracuje cicho i nie dymi. Oczywiście na karoseri są ogniska korozji ale dziur nie widać. Tapicera kompletna,bez dziur - tylko przy tylnich słupkach poszarpana. Gość chce 17 tys - pewnie można ponegocjować (chociaż mówi, że nie można). Sam bym kupił grata, gdbym miał miejsce w garażu i pieniądz na renowacje (oczwiście sprawdzając wcześniej auto z kimś kto się zna) - może ktoś z Was chce namiary to przekażę. Strzeliłem parę zdjęć komórą - możę się przydadzą. Zdjęcia tabliczek są niestety nieczytelne - w realu z tabliczkami wszystko jest ok.
Napiszcie też proszę więcej nt. tego modelu, chętnie się dokształcę - bo znam się tylko na beczkach.
Pzdr,
Zbyszek