No wiec szczerze mówiąc nawet nie wiem jak to nazwać

ale potrzebuje zdjąć ten kawałek plastiku pokryty materiałem do którego są przymocowane miedzy innymi osłonki przeciwsłoneczne, rożnie wpisywałem w wyszukiwarce ale nie znalazłem tego a myślę ze ktoś z was już to demontował
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
interesuje mnie również jak są przymocowane gumowe węże do odpływów szyberdachu, w ramie szybra są jakieś stalowe króćce na które są naciągnięte te węże, są jakieś obejmy na nich czy jak to wygląda?? pisze bo ostatnio w Łodzi mieliśmy oberwanie chmury, ale takie naprawdę potężne, auta jechały 10 km/h lub stały bo po prostu się nie dało jechać i po jakimś czasie jak wsiadłem do auta to po lewej kapnęły mi ze 2-3 krople wody i zauważyłem ze na osłonie słupka i desce jest ślad wody i z języka do otwierania maski skapnęło parę kropelek, do tej pory nawet w spore deszcze nigdy nie miałem problemu z woda w aucie (co prawda jeszcze takiego oberwania chmury w beczce nie przeżyłem). Więc na drugi dzień jak była ładna pogoda to lałem wodę i na zamknięty szyber (z węża wiec nie żałowałem) i jak był otwarty to w sam odpływ po lewej i nigdzie woda się nie pokazała (wszystko ładnie odpływem spływało pod zawias drzwi, wiec tak jak powinno) wiec czy jest możliwe ze z powodu tak dużego opadu cześć wody po prostu nie zdążyła odpłynąć odpływem i te parę kropelek się polało??
ps. na słupku, desce ani osłonie nie ma żadnych śladów żeby kiedykolwiek tam woda płynęła, odpływy mam na pewno drożne, jedyne co to to ze wężyk jest nieco przygnieciony w miejscu łączenia osłonki słupka i "tego czegoś" nad szyba, no ale to chyba normalne bo tam jest po prostu ciasno (oczywiście nie jest on zgnieciony, tylko zwężony

)
ps2. w tym wężyku, jak go naciskałem żeby sprawdzić czy nie sparciał w środku jest taka tak jakby twarda plastikowa tasiemka, jak mniemam to to jest normalne i ma zapobiegać zaginaniu węża??