Co do kosztów to właśnie zacząłem się orientować w temacie.
Prawdopodobnie dojdzie mi jeszcze remont podłogi.
A o jakich kwotach rozmawiamy?
Napisałem tu i ówdzie maila z zakresem prac jakie trzeba wykonać , więc może ktoś pokusi się o orientacyjną kalkulację kosztów, a wtedy MOŻE pogadamy o konkretach... oto one:
- podłoga (są ubytki, niewielkie, jednak przyjąć należy wariant, że blachy podłogi muszą zostać wycięte i w ich miejsce wspawane nowe. Z tego co udało mi się obejrzeć, podłużnice są w dobrym stanie
- uszczelnienie drzwi. Na myjni woda przeciekała przez wszystkie drzwi, nie wiem czy to sprawa tylko uszczelek (są w słabej kondycji) czy również samych drzwi (może wystarczy tylko regulacja?)
- trzeba trochę zająć się wnętrzem (obicia przednich foteli), konsola środkowa (lewarek zmiany biegów i jego okolice, wszystko tam ,,lata"), klamki od otwierania drzwi od wewnątrz wiszą, od strony pasażera trzeba wymienić zamek, podsufitka obwisła, do zrobienia znajdzie się jeszcze kilka pomniejszych drobiazgów.
- do wymiany są drążki kierownicze i prawdopodobnie wszystkie amortyzatory wraz ze sprężynami, ale akurat ten punkt można pominąć, gdyż to mogę zrobić na miejscu
w razie pytań - pytać, podam więcej szczegółów
|