Witam wszystkich.Otóż remontuje piec od w123 2.0 d 79 rok.W trakcie wyszło,że tłoki są popękane.Mam tłoki starego typu z owalnym wybraniem.Doszła do tego jeszcze pęknięta głowica między zaworami.I teraz mam do was pytanie ponieważ chcialem wsadzic głowice nowszego typu i tłoki z tą tzw.kurzą łapką.Ale jeszcze przed tym chcialem sie dowiedzieć ktora z komor wtryskowych jest starsza.Ja mam taka :

Uploaded with
ImageShack.usPytam was poniewaz rozmawialem z paroma ludzmi i kazdy ma inne zdanie na temat tego ktora komora jest nowsza a ktora starsza,slyszalem tez ze sa 3 rodzaje tlokow(ja osobiscie znam tylko owalne wybrania i ta łapke) i nie wiem kogo sluchac...jakie dobrac tloki pod nowsza komore i czy moja jest nowsza czy starsza bo juz sie zakrecilem

Aha i co sadzicie o pekaniu tlokow z owalnym wybraniem...ja mam 9 sztuk i kazdy mniej lub bardziej peka wlasnie w tym wyzlobieniu na komore.Jesli mozecie to piszcie tu lub na PW poniewaz ja musze czekac na zgode moderatora i nie raz odpowiedz z mojej strony trwa zbyt dlugo