hej, czy akurat od tego silnika to nie mogę powiedzieć, mogę jednak polecić mojego mechanika, który sam od jakiegoś czasu zakochał się w starociach, i ma m.in. w123 200D, lubi te samochody więc ja mu ufam i jak coś daje to wiem, że nie zrobi fuszery, najwyżej powie mi, że na tym się nie zna, albo tego nie jest w stanie zrobić u siebie i akurat nie ma od tego człowieka, któremu by można jako podwykonawca oddać (czyli nie rozbiera mostów i skrzyń biegów na składniki pierwsze), generalnie jednak beczka nie jest skomplikowanym autem więc chyba serce, solidność i jakieś pojęcie wystarczą. Nie jest też drogi, a kolejna jego pozytywną cechą jest to, że preferuje i poleca części dobrych marek typu lemforder czy spidan. Mi akurat robił osłony z konserwacją półosi i przegubów z tyłu w moim w123 200D, i generalnie ogląd konserwacja i duperele przy napędzie, u taty łożyska kół, no więcej bym mu dał gdybym nie miał wypadku więc na razie jestem w zawieszeniu. Generalnie jednak zawsze jak jestem u niego to jakieś porozbierane silniki są, myślę, że ten Twój nie będzie mu straszny, w końcu to stara dobra konstrukcja. Jakieś tłoki, zawory, szlify, regulacje to wszystko z nim. Telefon na razie wysyłam Ci na priv , po prostu zapytam go najpierw czy by nie miał nic przeciwko gdybym dał jego namiary tak publicznie, na brak pracy nie narzeka, a to wszystko bez żadnej reklamy po prostu wszystko z polecenia. Pozdrawiam.
_________________ w123 200D '82 - signalrot
|