...wybór Mercedesa (a od pewnego czasu wiedziałem że chcę MB) był dla mnie oczywisty - zawsze wielbiłem W100 a jak dla mnie W108 ma z jego stylu najwięcej tylko w trochę mniejszej budzie

Auto kupiłem od Pana z Białegostoku, którego można znaleźć na serwisie aukcyjnym. Nie żebym chciał robić jakąś reklamę ale polecam - hobbysta, ma aut od groma w kilku halach (W108/109/114/111 itp), można sobie powybierać. Auta sprowadza z USA (mój jest z Kaliforni

). Raczej pokazuje co trzeba zrobić a nie ukrywa.
Wybierałem spośród czterech różnych aut, zdecydowałem się na ten co widać na zdjęciach z kilku względów:
- najlepsza jakość powłoki lakierniczej (był lakierowany już w PL ale mam zdjęcia SPRZED operacji i auto było zdrowe i ładne)
- SEL (pozostałe były krótsze)
- czynnie używany od półtora roku - co świadczy pozytywnie o jego stanie (pozostałe nie były jeżdżone w PL)
- zarejestrowany na zabytek
- piękny kolor - szary wpadający w fiolet - zdjęcia nie do końca oddają)
- zdrowiuśki blacharsko
- klima, 4xel.szyby, automat
Są również wady:
- drewno na desce poskładane z różnych
- popękane zagłówki
- podsufitka cała ale bardzo brudna
- nie działa podświetlenie deski (chyba że jest wyłączone a ja nie wiem jak włączyć)
- skrzynia działa ale na wsteczny trzeba czasami poczekać z pół sekundy (chyba że tak ma być, nigdy nie miałem AT)
- złazi lakier z jednego kołpaku

- parę innych pierdoł drobiazgów (pewnie drogich ;] )
jest wspaniały! uwielbiam go! brak mi słów jak wygląda na ulicy

brak mi słów jak jest wygodny, E32 aż mi się nie chce teraz jeździć

na desce jest jakaś taka tkanina na rzepach - koleś twierdził że org. do kupienia u dealera w Cali - ponoć dzięki temu deska nie spękana od słońca... aaaa niech będzie, nie przeszkadza mi na razie

na początek parę zdjęć tu:
http://konnieciu.bestspace.pl/gallery.php?gallery=mercedes_w108

wiem że auto to nie ideał, ale ideały kosztują kosmiczne pieniądze