witam, zwracam się z pomocą, potrzebuję blacharza do beczki, nie chcąc się rozpisywać to powiem tak: nie stać mnie na rzeczy typu całkowita renowacja gdzie na zaliczkę się rzuca 10 tys. no i mój chyba nie wymaga kompletnego rozebrania i piaskowania i co tam jeszcze bo fotele nie wypadają na ulicę. Ogólny stan jest dość dobry, jednak typowe rzeczy: progi, tylne fragmenty błotników, i pewne miejsca np. pod bagażnikiem, przednie nadkola i jakieś drobne zaprawki w komorze silnika, być może jedna z tylnych podłużnic, wymiana belek pod bagażnikiem, takie w sumie niezbyt poważne rzeczy, podłoga zdrowa także nie trzeba wstawiać płatów, jednak uwaga: prawdopodobnie do wymiany/naprawy prawa przednia podłużnica ta końcowa część pod pasażerem. Auto miało wypadek i wyciąganie na ramie spowodowało odrywanie rdzewiejącego fragmentu podłużnicy tu gdzie dochodzi do progu. Więc tak jak wszyscy potrzebuję solidnego blacharza, który robi takie rzeczy z zamiłowaniem a nie za karę i na odpieprz bo w kolejce czekają nowe plastiki do polakierowania za kasę z ubezpieczalni, tu się nie będę rozwodził, wszyscy wiemy o co chodzi, żeby było według życzeń, fachowo i porządnie na trochę lat i według sztuki. Dla ułatwienia dodam też, że nie wyciągam średniej krajowej także za jakieś rozsądne pieniądze bym to chciał, no ale na 1 miejscu jet profesjonalna robota.
Widzę, że wielu ludzi samemu się bierze za te sprawy, ale ja nie mam czasu, warunków, wiedzy także proszę nie pisać żebym kupił sobie migomat. Czy już na prawdę nie ma porządnych warsztatów blacharskich? żeby nie trzeba było codziennie stać nad człowiekiem i pilnować? Żeby nie było pytań po co to panu, nie opłaca się, niech się pan z tego wyleczy, bo jak jeżdżę po rzekomo najlepszych warsztatach w Lublinie i okolicach to tylko takie rady słyszę i mało kto by się podjął (przy najmniej uczciwie nie biorą roboty, której nie zrobią dobrze). Nie wierzę, że każdy tu sam sobie robi blacharkę, albo, że wszystkie auta zaraz muszą iść do miejsc typu żelazko (tam nawet nie chcą słyszeć o w123 tak na marginesie). Na pewno wielu z was gdzieś robiło te progi i reperaturki i z porządnym efektem również estetycznym, także proszę was podzielcie się kontaktami!
Kolejna sprawa: najlepiej Lublin i okolice no ale piszcie jeśli macie cokolwiek.
_________________ w123 200D '82 - signalrot
|