REKIN-M5 pisze:
Kolego w W123 masz sprzeglo hydrauliczne...skalada sie ono z malej pompy sprzegla umiejscowionej na grodzi (sciance przedniej)damochodu tuz za pedalem sprzegla i poloczona jest przewodem chydraulicznym z wysprzeglikiem na skrzyni...(wyglada ona podobnie jak ta pod pedalem sprzegla) niema zadnej regulacji bo to nie linkowy ukl.jak w fiacie 126p...masz tam co prawda sruby ale tylko mocujace i do odpowietrzenia ukladu...najczestsza awaria jest zablokowanie tej pod pedalem(wiek materialu i jego zmeczenie+czasem kilku/nastoletni plyn) ..ta pompka potrafi nawet pocieknac od wewnatrz w kabinie po dywanikach....ale to juz
zobaczysz przy demontarzu...jezeli problem pozostanie nadal po zamontowaniu nowej i odpowietrzeniu....musisz zerknac na te druga przy skrzyni...zreszta i tak ja zobaczysz bo inaczej nie da sie odpowietrzyc ukladu
![[zlosnikok]](./images/smilies/zlosnikok.gif)
powodzenia
Jednym słowem hjdhcgsdj.cfhsdahcvygldacnsdj.cbdlaahjwecjb dhvga,cadhbcged,ah.djcnashdcbsj.,hds666c,shdbcvhsdcvb.joł
Pompa sprzęgła nie jest mocowana na grodzi tylko nad pedałem sprzęgła i do pedału sprzęgła.
Pompa połączona jest aluminiowym przewodem, zupełnie podobnym do hamulcowego .Przewód hydrauliczny zdaje się , że znajdziesz między przekładnią , a pompa wspomagania.Pompa przy pedale nie zablokuje się , prędzej rozszczelni, zanim nastąpi wyciek sprzęgła już nie można wyłączyć.
Zdecyduj sie czy przy skrzyni biegów jest druga pompa heh, czy jednak wysprzęglik.
Nie żebym był złośliwy , ale pisanie z takimi bykami ciągle gdzieś wokół tematu może poważnie namotać w głowie komuś kto sobie to co piszesz wydrukuje i pójdzie do garażu grzebać.
Już nie wspomnę, że podkreślenia w mozilli błędów w Twoim poście chyba wypalą mi czerwony barwnik na matrycy.
A jakiś czas temu już było dobrze.