co do spalin:
czyli z komory silnika dostawało by się tylko podczas otwartych okien przez wytwarzające się wtedy ciśnienie w kabinie?
przeczytałem gdzies w necie, że bardzo często powodem jest nieszczelny od dołu bagażnik lub uszkodzone przepustnice powietrza w tym bagażniku ( chodzi o to, że podczas otwartych okien guma je dociska i nie ma dostępu powietrza z zewnątrz ) ale nie wiem, czy jest to w W107 - mój stoi w lakierni, więc nie mam jak sprawdzić. nie wiecie, jak to jest rozwiązane w mercedesach? te porady wyczytałem na forum starszych Audi.
co do pisków w zawieszeniu: dzięki za poradę, sprawdzę to jak odbiorę auto.
chociaż nie wiem czy to ma znaczenie, ale wciskanie hamulca w trakcie jazdy nie likwiduje pisków, jedynie zatrzymani9e się ( najlepiej na długo a jeszcze lepiej przejażdżka na wstecznym ).
no nic, jak odbiorę to sprawdzę i dam znać, przy okazji fachowiec blacharz lakiernik jak stary specjalista od mercedesów ma też rzucić okiem również na te tyle zawieszenie, może coś się dopatrzy ). dzięki za porady,. jak komuś coś jeszcze wpadnie do głowy to świetnie, wszystkie porady mile widziane