MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob lip 19, 2025 10:36 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
nowy

Witam koledzy Pasjonaci

Koledzy, dzisiaj zacząłem remont całego układu napędowego mojego w 123 coupe .
Silnik, skrzynia biegów, wały napędowe, most.

Silnik był remontowany jakieś 3 lata temu ale niestety nie zbyt rzetelnie, głowica była spartolona (delikatnie mówiąc), wymieniłem wtedy tłoki (nowe), cylindry, panewki . Dol silnika był wydaje mi się jest dobry problemem jest głowica.
Od razu się przyznaje auto jest zagazowane (nie na mieszalniku, każdy cylinder ma własne zasilanie i nie strzela).
Oczywiście głowica będzie wyremontowana : nowe prowadnice, nowe zawory(przystosowane do gazu) i gniazda zaworowe (przystosowane do gazu).
W dole silnika zamierzam założyć nowe panewki i pierścienie (o ile wszystko okaże się ok z tłokami i cylindrami) jak macie jakieś porady z chęciom się dowiem co myślicie.
Moja skrzynia biegów to 5 ręczna o nr 123 260 2001 717400 00 039268 i kolejny który tam znalazłem 275 002 0090 Powiedzcie mi czy to skrzynia 5 do m110 czy jakiegoś innego silnika .
most ma przełożenie 3.58 czy ten układ ma sens??

Jak byscie byli tak mili i powiedzieli mi czy jest możliwość znalezienia mostu ze szpera ? bardzo by mi się przydała ;p.

Moje w123 coupe nie ma być oryginalne(jakie wyszlo z fabryki) ale chce żeby było złożone z oryginalnych części w najwyższej specyfikacji.

Proszę o porady koledzy
Ps mój m110 to wersja 185km

Załączniki:
Komentarz: Zdiecie M110
M110.jpg
M110.jpg [ 43.92 KiB | Przejrzano 3978 razy ]
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00