Witam koledzy Pasjonaci
Koledzy, dzisiaj zacząłem remont całego układu napędowego mojego w 123 coupe . Silnik, skrzynia biegów, wały napędowe, most.
Silnik był remontowany jakieś 3 lata temu ale niestety nie zbyt rzetelnie, głowica była spartolona (delikatnie mówiąc), wymieniłem wtedy tłoki (nowe), cylindry, panewki . Dol silnika był wydaje mi się jest dobry problemem jest głowica. Od razu się przyznaje auto jest zagazowane (nie na mieszalniku, każdy cylinder ma własne zasilanie i nie strzela). Oczywiście głowica będzie wyremontowana : nowe prowadnice, nowe zawory(przystosowane do gazu) i gniazda zaworowe (przystosowane do gazu). W dole silnika zamierzam założyć nowe panewki i pierścienie (o ile wszystko okaże się ok z tłokami i cylindrami) jak macie jakieś porady z chęciom się dowiem co myślicie. Moja skrzynia biegów to 5 ręczna o nr 123 260 2001 717400 00 039268 i kolejny który tam znalazłem 275 002 0090 Powiedzcie mi czy to skrzynia 5 do m110 czy jakiegoś innego silnika . most ma przełożenie 3.58 czy ten układ ma sens?? Jak byscie byli tak mili i powiedzieli mi czy jest możliwość znalezienia mostu ze szpera ? bardzo by mi się przydała ;p.
Moje w123 coupe nie ma być oryginalne(jakie wyszlo z fabryki) ale chce żeby było złożone z oryginalnych części w najwyższej specyfikacji.
Proszę o porady koledzy Ps mój m110 to wersja 185km
Załączniki: |
Komentarz: Zdiecie M110

M110.jpg [ 43.92 KiB | Przejrzano 3978 razy ]
|
|