Cześć
Bawiłem się z szybami jakieś 7-8 lat temu (przy zmianie z manuala na elektrykę). A wcześniej (przy zakupie) otwierała mi się do 3/4. Za pierwszym razem wystarczyło przywrócić ramię podnośnika do właściwego położenia i zaczęła otwierać się poprawnie. Niestety po wymianie uszczelek z tyłu problem wrócił na stałe i musiałem wymienić cały mechanizm na inny - rozwiązało to problem. Wymiana z manuala na elektrykę przebiegła gładko - bo wymieniałem po jednym mechanizmie na raz ustawiając go do szyby obok. Problem pojawił się po blacharce kiedy wyjąłem wszystkie szyby i wymieniłem wszystkie uszczelki na nowe. Nie udało mi się już ustawić tych szyb żeby chodziły tak jak wcześniej. Kolejna rzecz, piszesz, że nasmarowałeś prowadnice. Z tego co mi wiadomo ich się nie smaruje (chyba że same przekładnie tam gdzie są zęby). W prowadnicach chodzą takie białe "plastiki" to nie plastik tylko teflon i nie powinien być nasmarowany. Jak walczyłem z tym u siebie sprawdzałem koszt tego "plastiku" - kosmos. Kupiłem inne prowadnice z tym teflonem różnica była niesamowita (wcześniej okno zamykało i otwierało się skokami, a po wymianie gładko i płynnie).
Załącznik:
2015-10-27_15-05-33_422.jpg [ 99.56 KiB | Przejrzano 2575 razy ]
Na niebiesko masz zaznaczone gdzie są te teflonowe prowadnice, je też się reguluje.
Powodzenia i cierpliwości życzę.