WITAM!!!
vafer pisze:
Mam do wydania ok 6,7 tys. na auto.Moim marzeniem jest wlasnie beczka,ale trzeba myslec realistycznie.
Można kupić niezłe auto (sedan), ale do ideału to będzie brakować lat świetlnych.
Cytuj:
Poradzcie czy warto sie za nią rozglądać,bo za te pieniądze mozna znalezc dobrze utrzymaną furkę.
A co masz na myśli przez dobrze utrzymaną furkę?
Cytuj:
Nie chcę brać pod uwagę silknika 2 litrowego bo jest za słaby.
Za słaby do czego? Benzynowy na pewno nie jest za słaby, a dobra 200D będzie i tak jeździć lepiej niż podmęczona 240D.
Cytuj:
Mam na uwadze, ze taki samochod duzo pali.
Diesle na ogół nie przekraczają 10/100, chyba że 300D (lub turbo D) z automatem i/lub klimą. 200D można zejść do pozimu 8/100 po mieście. Benzynowe 4 cylindrowe raczej w granicach 12/100, 6 cylindrowe powyżej 15/100.
Cytuj:
Powiedzcie jak wychodzą koszty utrzymania, oplaty OC (to bylby moj pierwszy zarejestrowany samochod).
OC zależy od krainy[hehe]
Części tanie, większość występuje w zamiennikach i są dostępne od ręki. Każdy mechanik (z reguły) potrafi to naprawić.
Cytuj:
Czy jest sens pakowac sie w kupno takiego staruszka
JEST
Cytuj:
( z drugiej strony slyszalem, ze jest to naprawde bezawaryjne i nieslychanie komfortowe auto)
JEST
Cytuj:
czy pomyslec o jakims malym autku (SC, uno itd.).
A myślałeś o bezpieczeństwie? Zmierz sobie ilość blachy przed/za i obok siebie w Mercedesie i CC/SC i odpowiedz sobie na pytanie: który ochroni Ciebie w razie (odpukać) zderzenia???
Cytuj:
Samochód wykorzystywał bym raczej do weekendowych wojazy a nie codziennych dojazdów do pracy i tu właśnie zastanawiam się czy moze lepsze byloby autko mniejsze, ekonomiczne.
Czyli wyjazdy na trasę - po pierwszej wycieczce przeklinać będziesz SC.
Cytuj:
Powiedzcie jeszcze jaki ewentualnie silnik najlepszy - jaka.poj, i czy diesel czy benz. z gazem).
Diesel.
Cytuj:
Jakie są wasze doswiadczenia?
W124 200TE
W108 250S
W126 500SEC
W123 200D
W126 300SD
W123 300TD