MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt sie 19, 2025 8:08 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: W123 wanted
nowy

Witam

Jestem zainteresowany kupnem W123 2.3E. Samochód jest dokładnie taki jak go sobie wymarzyłem. Specjalnie skode felicje sprzedaje zeby go kupic. Moje pytanie jest aki, ponieważ juz upatrzyełm dany model mam w zwiazku z tym pytanie. auto z zewnątrzy wygląda bardzo ładnie. W środku jesze lepiej. Pytanie dotyczy małego można by powiedzieć detalu. Pod tylnym zderzakiem jest zamalowany na czarno pas, który się ciąnie az do błotników. Sprawdziłęm wiele zdjec W123 i zwykle to miejsce czyli pod zderzakiem z tyłu jest polakierowane w kolorze nadwodzie. Właściciel na to powiedział, że kiedyś tam guma kauczukowa była ale sparciała i odpadła. Lakiernik mu to tak pomalował ileś lat temu i tak jeździ.
Czy jest taka mozliwosć ze to tak bylo?
Na co zrwócić uwage przy oglądaniu tych aut. Szczególnie modeli 300D i benzynowych.

pozdrawiam
Maciek

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Na pewno było tak jak piszesz, bo pas pod zdrerzakiem powinien być jak najbardziej w kolorze. Niestety przy remoncie tak traktuje się najczęsciej ten fragment nadwozia, a nierzadko na czarno lecą też aż do nadkoli. Szczególnie przy jasnej karoserii wygląda to nieciekawie.

Oryginalna powłoka w tym miejscu raczej pęka, a nie odpada, ale to już bez znaczenia.

Sprawdzanie auta zacznij od wrzucenia na forum nr nadwozia w celu potwierdzenia legalności auta: rocznik, seria, wyposażenie, kolory itd. Te ładniejsze często mają z tym problemy :lol: .

Szczegóły gdzie zajrzeć, żeby coś ciekawego znaleźć znajdziesz w postach archiwalnych, a jak nie to pytaj dokładanie. Pomożemy.

Który to rocznik??

Tytuł:
nowy

Witam.
No właśnie widocznie mu to sie zwaliło i istotnie wyglada kiepsko. W piątek będe ogladał dokładnie auto. Na szczęscie facet mieszka 2 min ode mnie.
Oto treść ogłoszenia.

pojazd do 1992r, użytkowany w ambasadzie szwajcarskiej we Włoszech(do tego czasu przebieg udukomentowany-książka serwisowa)wersja o podwyższonzm standardzie, ręcznie reg. klima,podgrzewane fotele,el. szyberdach,atomat. skrzynia biegów,stan bardzo dobry!!!
ezwypadkowy, właściciel niepalący, dodatkowy komplet opon, książka serwisowa
1983 r
przebieg: 350 000 km
paliwo: benzyna
nadwozie: sedan
skrzynia: automatyczna
pojemność silnika: 2 300 cm3
moc silnika: 136 KM
liczba drzwi: 4
liczba miejsc: 5
napęd: tylny
kolor: niebieski
homologacja ciężarowa: nie
region: mazowieckie

oferta z dnia: 2004-07-20 (sprzed 2 dni)
To tyle dzięki za podpowiedź. Spisze sobie nr wszystkie i zapodam :D
pozdrawiam i zabieram sie do oglądania archiwum.

Maciek

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Jeśli są kwity, które mogą to potwierdzić, to auto z całkiem fajną historią.
300 Turbodiesel Lenona i 280CE Falco osiągnęły niezłe ceny :lol: .

'83 to już ostatnia, III seria, więc na początek szukaj szczegółów dla niej charakterystycznych. Z takim wypasem łatwo będzie porównać to co wyjdzie z VIN'u ze stanem faktycznym.

Tytuł:
nowy

Jeszcze jedno pytanie do szaownych forumowiczów. Ile orientacyjnie moze kosztwować instalacja gazowa do takiego auta z silnikie 2.3 E 136KM???

Tytuł:
Klubowicz

Maciek pisze:
Jeszcze jedno pytanie do szaownych forumowiczów. Ile orientacyjnie moze kosztwować instalacja gazowa do takiego auta z silnikie 2.3 E 136KM???

Od razu zaczynasz od psucia auta [zlosnik]

Tytuł:
nowy

Eeeeeeeeeeeno jak to od psucia. Jak sobie myśle ze mi spali 15l o mieście bo automat to mnie coś ściska za członka. Chyba ze diesela poszukam. Ale nie znajde drugiego takiego wypasa.

Maciek

Tytuł:
Klubowicz

Szukaj diesla:) 200D miesci sie w 7 -8 [zlosnik] , nie bedzie sciskalo tam, gdzie nie powinno. Co do wypasu, sprawdz czy dziala, bo czesto w ogloszeniach jest sprawne, a w realu :evil:

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

laudan pisze:
Szukaj diesla:) 200D miesci sie w 7 -8 [zlosnik] , nie bedzie sciskalo tam, gdzie nie powinno. Co do wypasu, sprawdz czy dziala, bo czesto w ogloszeniach jest sprawne, a w realu :evil:

Witam po przerwie.
Ja mam zagazowana 230 i jest ok. Przejechalem nia juz 150k przez trzy lata. Jest jednak troche z tym klopotów, trzeba dbac aby bylo wszystko bezblednie poustawiane, bo inaczej szkoda auta.

W jednym zdaniu, jak bym teraz szukal samochodu, to jednak dieselek (co oryginal to oryginal), jakbym mial forse, zeby utrzymac moj obecny samochod przy jezdzie na benzynce, to wyrzucilbym instalacje gazowa, ale jak sie dba zeby bylo wszystko dobrze poustawiane to mozna jezdzic na gazie.

http://www.tiger.com.pl/~grzes

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Maciek pisze:
Ale nie znajde drugiego takiego wypasa.

Jakiś miesiąc temu kupiłem 300TD, automat w kierownicy, klimatyzacja ręczna, 7 miejsc, szyberdach ręczny (jak to w kombi), rok '84, cena 14,5 tyś. Znalazłem w polskim internecie (gratka lub trader???).

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00