Dana pisze:
Dzisiaj idę ogladać to auteczko....
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=32163420Czy ktos może mi powiedzieć jak ono sie urzytkuje na codzień, ile pali...? Do
Zalety:
1. Bylo nie bylo mozna to cos nazwac Mercedesem
![[hehe]](./images/smilies/hehe.gif)
2. Lekkie, szybkie autko
3. Dla kobiety IMO wielkosciowo w sam raz
4. Podoba mi sie sylwetka tego modelu, znacznie bardziej niz w124.. ogolnie, jest ladna
5. M102 to IMO najbardziej udany silnik pod wzgledem obslugi, kosztow, osiagow, podatnosci na LPG etc. Cala jednostke w db/bdb stanie dostaniesz za 1200 zl. Spalanie jest na stronie MacKuza, w trasie powinno byc ponizej 10l Pb, w miescie 12-13. Moj 230TE (znacznie ciezszy i w automacie) palil na Pb 50/50 trasa miasto >11l na 100, a jezdze szybko i duzo hamuje
Gazu powinien palic srednio 12-13l, na gazie jechalem takim autkiem 180/h
Wady:
1. Ceny czesci w porownaniu do w123 sa wyzsze, czesto dosc znacznie (100%) - przyklad: amory na przod; zas same czesci IMO zyja krocej niz takie same (typ i producent) w w123
2. Skomplikowane tylne zawieszenie, stawiam ze bedziesz musiala sie nim zajac.. a to kosztuje i to niemalo.
3. Ogolnie, auto znacznie bardziej delikatne od w123, na masce juz sie nie polozysz, duzo plastyku etc.
4. Konkretnie w tym aucie nie podoba mi sie kolor, brak automata, niepelny znaczek na klapie z tylu (brak E), cos z antena nie ten tego, no i ten zawor = nie powinien byc trafiony, wymiana zaworu to zdjecie glowicy,a to juz wieksza zabawa.
Cytuj:
Czy jest tyle wart, ile ceni sobie sprzedawca?

Co do ceny to sie nie wypowiem, starguj ile sie da (najlepiej na nowy silnik
) i juz. Sprawdz VIN i czy sie zgadza z zawartoscia, sprawdz podwozie, podluznice, zawieszenie (czy sie trzyma kupy, bo inaczej bedziesz musiala niemalo wydac na reanimacje i to od razu), spasowanie blach, czy sa oryginalne swiatla i kierunki..
http://www.mb.org.pl/