Czort pisze:
Co do gazu to nie wiem, ostatnio kupiłem sobie kuchenkę Amica'i i wszystko ok. Silnik 230 przystosowany jest do benzyny, mówi się o nim "benzynowy" a nie gazowy. Z silnikiem 280 jest chyba podobnie.
Sebianek ma ucznia.
I jak kuchenka się sprawuje?
Czort pisze:
W przypadku diesli jest inaczej. "Nie wiedząc czemu" diesle są na ropę, a nikt ich nie próbuje zasilać czymś innym.
Owszem próbują i to różnościami
Czort pisze:
Jeszcze jedno a propos gazu. Wyprowadziłem się z domu, mam duże koszty utrzymania i tym samym mam wysokie koszty gazu związane z junkersem. Czekam, aż wymyślą jakieś instalacje zastępcze do piecyków gazowych, może zasilanie wodorowe? Chociaż nie powinienem nic w moim piecyku zmieniać, bo przecież jest na gaz ziemny i nie śmierdzi sąsiadom jak w przypadku aut zasilanych propanem-butanem na skrzyżowaniach. Zobaczymy.
Na razie jesień niezbyt chłodna, więc i metanu nie za wiele idzie, ale beknąłem kiedyś 300 za grzanie przez miesiąc 60m mieszkania (b. zimno i stare kaloryfery
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
), więc Cię rozumiem
Czort pisze:
Jeśli tak dalej będzie to z dumą dalej będę mu tankował U95, budząc głupie spojrzenia ludzi na stacjach benzynowych.
Lubię ten tekst "do pełna proszę", chociaz tylko raz wychlapałem tyle, że zalałem 80 L paliwa na raz
Teraz przestałem pozwlalać komukolwiek na majstrowanie przy samochodzie, więc mam jedną radochę mniej
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)