slaga pisze:
Witam.
Przeglądnąłem trochę wątków w temacie "wiiiiii" "uuuuu" i dalej nie wiem co wydaje ten dźwięk a słychać go wtedy - jazda z dowolną prędkością, po prostych i po zakrętach, ale tylko wtedy gdy zdejmuje się nogę z gazu, wciskając gaz wszystko wraca do normy. Proszę o radę co to może być i jak temu najlepiej zaradzić (ile to może być PLN)
Hej !! Wskazuje raczej na zużycie mostu. Poczytaj więcej w archiwum o tym. W zasadzie trzeba szukać innego, ponieważ nie naprawia się.
slaga pisze:
Pytanie 2:
Podczas odpalania słechać klekot coś jakby disel ? (ok 4-6 kliknięć) podobnie się dzieje podczas wyłączania silnika
Przy uruchamianiu mogą być słyszalne hydrauliczne popychacze zaworów, o ile ten motor posiada takowe. Dziwi mnie tylko, że przy gaszeniu rówież.
slaga pisze:
Pytanie 3: Czy wymiana tłumika środkowego (na nieoryginalny) mogła wpłynąć na wzrost temperatury pracy silnika (chyba szybciej osiąga temp. ok 100 s stojąc/jadąc w korku. - w trasie jest w normie.
Moim zadniem nie powinna, chyba że na prawdę jakoś fatalnie wybrałeś tak że kompletnie zmieniła się charakterystyka wydechu.