MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt lip 15, 2025 3:06 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
postmajtek

beet pisze:
Jak ja pisalem posta, to jeszcze Twojego nie bylo takze wybacz

Sorry za to.

No dobra niech już będzie że to silnik szyberdachu (w co nadal nie wierze). To gdzie macie podłączony ten pręt? bo on tam tylko się obija i hałasuje.

P.S. Moim zdaniem silnik od szyberdachu powinien być koło szyberdachu. Przynajmniej tak jest w innych samochodach.

Tytuł:
wiarus senior

Jak Ci mówimy że to silnik od szyberdachu - to znaczy że jest to silnik ( w zasadzie cały mechanizm) od szyberdachu, a że w innych samochodach jest inaczej - ich strata [zlosnik] że nie potrafili ukryć takiego dużego mechanizmu.

Tytuł: 124
postmajtek

Ale może my sie nie rozumiemy? Tam jest silnik taki jakby podobny jak od szyberdachu ale do niego jest podłączona tylko kostka z kablami tak jak na zdjęciu i nic więcej. Jedynie ten pręt (ok.0.5m) wychodzi z tego silnika. To w takim razie po co jest ten silnik? Po to żeby sobie chodził sam dla siebie? Jak jest silnik to podłącza sie pod niego prąd a on coś napędza, no nie?

Tytuł:
wiarus senior

a jak otwierasz szyber to nie słyszys że cos bzyczy?
Poproś kogoś o otwarcie szybra, a ty wejdz do bagażnika i posłuchaj jak pracuje.
a to co jest do niego podłączone i lata i brzęczy to pancerz na przeciagniętą linke stalowa z koralikami, która to odpowiedzilna jest za poruszaniem platformy szybra. Jak otwierasz szyber to sie cofa do tyłu w dach, i właśnie taka ilośc linki wchodzi w ten wiszący pancerz. Powinien byc on przymocowany do karoseri metalownymi spinkami.
A to nie jest taka linka jaką znasz z np. roweru. To jest gruby pręt z niezliczoną ilościa plastikowych ( teflonowych) koralików.
A jak juz znlazłes mechanizm to poszukaj do niego przymocowanej linki która idzie słupkiem w dach do sterowania platformy szybra - jak znajdziesz będziesz wiedział co i jak działa - w razie czego pytaj - tylko sensownie. W razie czego zapomij o tym, zapnij tapicerke i jak ci się linka urwie ( oby nie) to przypomnie Ci się co masz w nadkolu.
Koniec

Tytuł:
wiarus senior

edenisko pisze:
Napisałem wyzej, ze mam szyber ale nadal nie rozumiem po co silnik od szyberdachu jest w bagażniku koło koła zapasowego.

z tym pytaniem musisz sie zwrocic juz do inzynierow w Stuttgarcie...! [zlosnik]

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Aj zaraz jak ojciec wroci to zejde do garazu i Ci zrobie zdjecie jak nie wierzysz :) O ile bagaznik nie bedzie zawalony.. :roll:

[img]http://mackuz.bolinko.org/is/img5/1167851149_101_6909.jpg[/img]

voila ;)

ee jak zwykle obrazek sie nie wczytuje wiec moze lepiej[url=http://mackuz.bolinko.org/is/img5/1167851149_101_6909.jpg]TAK[/url]

Tytuł: 124
postmajtek

Dobra przekonaliście mnie.

RESPECT!!! :)

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

edenisko pisze:
Dobra przekonaliście mnie.

Prawie jak święty Tomasz, podjedź jeszcze do Lublina i włóż ręke do bagażnika kolegi beet.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
włóż ręke do bagażnika kolegi beet.

Watpie, zeby mozna to bylo zrobic nie kaleczac sobie reki o pile mechaniczna czy komplet szpadli, ale jak sa jeszcze jakies watpliwosci to zapraszam [zlosnik] A moze ja przez tyle czasu zylem w bledzie i jest to jednak "urzadzenie do kladzenia zaglowkow" jak powiedzial mi kiedys pewien gieldowy sprzedawca czesci :roll: Ale ja nie mam zaglowkow.. [zlosnik]

*C124 E200 94r. brillantsilber *W124 250D 86r. taigabeige *W126 260SE 87r. nauticblau ex*W124 300D 92r. arcticweiss ex *S210 270CDI 01r. antrazitgrun *W202 C180 96r. brillantsilber ex

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

edenisko pisze:
Sorry za to.

No dobra niech już będzie że to silnik szyberdachu (w co nadal nie wierze). To gdzie macie podłączony ten pręt? bo on tam tylko się obija i hałasuje.

P.S. Moim zdaniem silnik od szyberdachu powinien być koło szyberdachu. Przynajmniej tak jest w innych samochodach

Cytuj:
Ale może my sie nie rozumiemy? Tam jest silnik taki jakby podobny jak od szyberdachu ale do niego jest podłączona tylko kostka z kablami tak jak na zdjęciu i nic więcej. Jedynie ten pręt (ok.0.5m) wychodzi z tego silnika. To w takim razie po co jest ten silnik? Po to żeby sobie chodził sam dla siebie? Jak jest silnik to podłącza sie pod niego prąd a on coś napędza, no nie?

dobrze ze nie zdazylem odpisac.. bo bym chyba nie wytrzymał... dzieki chlopaki ze byliscie pierwsi :P:P

W164 ML 320CDI - 2007 "CZARNY" - nieretrofitowany

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00