MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob lip 19, 2025 11:17 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop

witam problem jest taki
podczas normalnej jazdy w trasie nie szarpie ma w miare dobre przyspieszenie i jest mocny pod górke bez problemu podjezdza hehe jak na osiołka lesz dreczy mnie jeden fakt w jezdzie miejskiej przy rozpedzaniu jak wdusze do konca gaz na kazdym biegu to nie szarpie ale jak chce spokojnei sie rozpędzic bez wariacji to do 2000 obrotów czasam wystepuje dziwne szarpanie silnikiem tak jak by sie zadławiał w sumie mozna by powiedziec ze na kazdym biegu to sie lubi objawic ale przy nizszych obrotach jak 2000 ! co moze byc powodem egr? amortyzator na pompie??? czy silnik szrot :)

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Dembol pisze:
na kazdym biegu to sie lubi objawic ale przy nizszych obrotach jak 2000

A moze po prostu jezdzisz na zbyt wysokim biegu? ;) No ale na powaznie, o jakim amortyzatorze na pompie piszesz? Chodzi Ci o pompe wtryskowa? Ja tam zadnego amortyzatora nie widzialem.. Jesli chodzi o poszarpywanie, to wiele rzeczy moze wchodzic w gre (a raczej ciezko cos doradzic nie widzac objawow).

Na przykladzie ojcowskiej 190tki, wpierw zostal wymieniony amortyzatorek przy lince gazu, ale to wyeliminowalo glownie szarpanie przy odjeciu gazu. Natomiast jesli chodzi o przyspieszanie na poszczegolnych biegach, to dopiero pomogla wymiana i regulacja wtryskiwaczy. Nie wiem czy to mozna bylo nazwac szarpaniem, raczej dosyc nierownomiernym rozwijaniem mocy (ja bym to nazwal "skokowym" ;) ). Po wymianie i regulacji bylo ok. W gre wchodzi sporo elementow, moze inni lepiej znajacy sie na mechanice sie wypowiedza.

Pozdrawiam

*C124 E200 94r. brillantsilber *W124 250D 86r. taigabeige *W126 260SE 87r. nauticblau ex*W124 300D 92r. arcticweiss ex *S210 270CDI 01r. antrazitgrun *W202 C180 96r. brillantsilber ex

Tytuł:
swój chłop

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00