MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn lip 21, 2025 4:20 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
postmajtek

Witam,

Zbliża mi się termin przeglądu okresowego i szukam serwisu/stacji diagnostycznej, w której dokładnie i rzetelnie sprawdzą mi auto tak bym wiedział czy wszystko z nim ok.

Auto jest w dobrym stanie, więc zależy mi na rzetelnym sprawdzeniu (głównie zawieszenia), ale też fajnie by było by diagnosta nie próbował mi udowodnić, że moj MB W201 powinień przejść do historii i powinienem kupić najnowszę C-klasę :-)

Znacie może taki serwis/stację kontroli we Wrocławiu?

Pozdrawiam,

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

W salonie/serwisie Chryslera na Bielanach są mili, nieupierdliwi i umieją sprawdzać sworznie wahacza...

MB W201 190E 2.0 KAT 1992 r.
Nissan 350z '08 (480KM TT)
Ferrari Testarossa '91
Intrall Lublin III '05
2oo: Honda CBR 1000RR '08
Aprilia RSV4

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

albo masz auto w nienagannym stanie i wiek nie ma znaczenia, albo sie boisz [zlosnik]
ja korzystam z ul. Kochanowskiego przy salonie daewoo - panowie kompetentni, ale nieupierdliwi (jak Ci padnie zarowka to kaza wymienic, ale auto puszcza)
czasem ul. Skarbowcow-obok technikum przy ul.Borowskiej - pan dokladny, czasem upierdliwy, czepil mi sie pogietej tablicy rej., ale po dyskusji poscil (jesli masz np. LPG t musisz u niego miec wszystkie papiery dot. zbiornika)

wolny wakat na beczkę :)

Tytuł:
postmajtek

lysy2 pisze:
albo masz auto w nienagannym stanie i wiek nie ma znaczenia, albo sie boisz [zlosnik]

Powiem tak - jak ktoś siada do mojego samochodu to zastanawia się jak to możliwe, że ma on tyle lat. Ja jednak zdaję sobię sprawę z tego, że nie jest to auto, które wyjechało dopiero co z salonu i jak się będzie chciało to zawsze się coś znajdzie. Jak to mawiali "nie ma ludzi niewinnych, tylko źle przesłuchani..." ;-) Z samochodami podobnie - idealne stoją tylko w salonach :>

Cytuj:
ja korzystam z ul. Kochanowskiego przy salonie daewoo - panowie kompetentni, ale nieupierdliwi (jak Ci padnie zarowka to kaza wymienic, ale auto puszcza)
czasem ul. Skarbowcow-obok technikum przy ul.Borowskiej - pan dokladny, czasem upierdliwy, czepil mi sie pogietej tablicy rej., ale po dyskusji poscil (jesli masz np. LPG t musisz u niego miec wszystkie papiery dot. zbiornika)

Dzięki z info oraz za przypomnienie o dokumentach od gazu. Akurat instalację mam dość świeżą (niecałe 2 lata), więc dokumenty na szczęście nie dały rady jeszcze zaginąć w akcji.

Pozdrawiam.

(201/91/2.0E + LPG)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00