MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr lip 23, 2025 12:07 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
nowy

Witam wszyskich! Od pol roku jestem posiadaczem mercedesa 190E z 2 litrowym silnikiem benzyna gaz!jakis czas temu zauwazylem ze silnik nie pracuje na rownych obrotach na biegu jalowym!raz obroty spadaja do500 a rz trzyma 1300! jaka moze byc tego przyczyna???ostatnio gdzy zapalam silnik przez moment nie pracuje na wszystkich cylindrach ale pozniej zaczyna pracowac dobrze!co to moze byc???i jeszcze jedna dolegliwoscia jest to ze gdy silnik sie zagrzeje np. po jakijs dluzszej trasie gdy go zgasze nie chce zapalic! musze dlugo krecic nawet 2 i 3 razy zanim zlapie!!!pomozcie bo nie wiem odczego mam zaczac!pozdrawiam[/img]

Tytuł:
weteran

Przykro mi - jakoś jeszcze nikt nie wpadł na pomysł założenia "punktu napraw pojazdów przez telefon" A szkoda, bo pewnie już by był milionerem. Musiałby mieć jednak zatrudniona również wróżkę...
Jeżeli ktoś sie na tym mało zna, to pewnie bedzie sobie gdybał: "może to jest popsute...", "może tamto...", ale w takie cuda to ja nie wierzę. Natomiast jeżeli ktoś się zna, to na podstawie tych danych nic Ci nie powie. Chcesz rzetelnej dorady, a nawet nie napisałeś, czy to samo dzieje się na gazie i na benzynie.

Pzdr.

Tytuł:
nowy

Wiele przyczyn. Przewody zapłonowe, kopułka, palec, świece, filr gazu, parownik itd. Napisz więcej o samochodzie co już z nim robiłeś, przebieg, objawy. Regulacja wcale nie jest skomplikowana.

Tytuł: dziwne objawy
nowy

sprawa wyglada nastepujaca!popczas zapalania silnik nie pracuje na wszystki gary dopiero po kilki sekundach zaczyna pracowac prawidlowo!zazwyczaj tak jest na cieplym silniku!zimny pali bez problemu! zalozony jast gaz lez czali zawsze na benzynie dopiero prz 2500tys obrotow sam przelancza sie na gaz!jaka moze bc tego przyczyna???podejzewam regolator biegu jalowego bo wolne obroty tez mi faluja!!! pomozcie silnik 2.0 benzyma gaz z 1992 roku!przebieg na liczniku 175000 ale podejzewam ze jest wiecej(cofany licznik)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00