Junak pisze:
AndyS pisze:
w-126 pisze:
...jakis zawór rozdzielacz, wchodzą to niego 2 przewody paliwowe, 3 podciśnienia i wtyczka...
i może ten patent zbytnio wzbogaca mieszankę.
Zaś to chyba o warm-up regler się rozchodzi?
tak właśnie dzieki za nazwe szerszy opis znlazłem tu na forum
http://w114-115.org.pl/forum/viewtopic. ... ght=warmup
.
ta zielona grzałka u mnie na mierniku pokazuje prawidłowy opór lecz po podaniu zasilania 12v nic sie nie dzieje ani nie grzeje ani najmniejszej iskierki, jakim cudem nie mam pojecia byc może to jjest przyczyna.
A czy jak zdejmiesz wtyczkę z zaworu dodatkowego powietrza to też gaśnie po czterech minutach? Czy obroty znacznie wzrastają?
Zawór dodatkowy czyli sterownik wolnymi obrotami tak ?.Po zdjęciu wtyczki ta jego przepustnica jest otwarta na maxa i autko również gaśnie po 4 minutach.Obroty juz wcale nie wzrastają sterownik nie podaje juz napięcia i elektrozawór jest na maxa otwarty.Chyba że na samiutkim początku lecz nie sprawdzałem ale z 2 strony po zapaleniu silnik pracuje najszybciej <br>
Dodano po 21 minutach.:<br>
w-126 pisze:
działałem na zdjętym filtrze
Odpada zatem sprawa przytkanego przez gazowników dolotu powietrza.
no ale ~SaroF wspominał o odmie.
w-126 pisze:
...jakis zawór rozdzielacz, wchodzą to niego 2 przewody paliwowe, 3 podciśnienia i wtyczka...
i może ten patent zbytnio wzbogaca mieszankę.
bardzo mozliwe, wiem że jedno z podcisnień które szło bezpośrednio z kolektora nieco grubsza rurka od innych gdy spadło pedał gazu zachowywał sie tak jak by działał tylko przy samej desce i teraz równiez tak jest z tym ze podcisnienie jest załozone..
w-126 pisze:
...po wymianie pompy paliwa...
Może stara pompa dawała inne (mniejsze) ciśnienie i "jakiś magik" pod to wyregulował silnik?[/quote]
mozlwe gdyż ta nowa pompa jest gabarytowo mniejsza, ale moc auta jest ok .
Jaki powinien byc zapłon powiedzmy przy 700, 1000, 2000, 4000 może ktoś ma jakieś konkretne dane ?.
Ekonomizer na wolnych obrotach zaczyna iśc w kierunku środkowym, podczas coraz wiekszego szarpania niby normalne bo silnik ma coraz ciężej, przy 2k obrotów jest juz ok, powyzej tych 2 k jest taka magiczna granica gdzie silnik zaczyna chodzić prawidłowo..
Gdzie można regulować skład mieszanki, u mnie przy klapie przepływomierza jest imbus ale 20 obrotów pełnych w lewo lub prawo i bez zmian, czy jest jeszcze inne miejsce.