MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw lip 31, 2025 12:06 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
postmajtek

Witam was , jestem tutaj nowym użytkownikiem forum , więc na wstępie chciałem się przywitać. Od paru miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem c124 3.0 CE 24v sport line.
A teraz coś o moim problemie z podajnikiem pasów pasażera.Parę dni temu zaobserwowałem ze podajnik się nie wysuwa, oraz że lampka podsufitkowa nie gaśnie przy zamkniętych drzwiach( lampka ustawiona w pozycji na drzwi)
Stwierdziłem już, że;
- czujnik w drzwiach sprawny(przekładałem z jednej strony na drugą i przy drzwiach kierowcy obydwa działaja poprawnie)
- silnik podajnika sprawny
- krańcówki na silniku sprawne
- przekaźnik za silnikiem podajnika sprawny( ta puszka na końcu ramienia z tyłu)
- przewody od przekaźnika w drzwiach przewodzą na tył auta do tej puszki
Tyle udało mi sie sprawdzić. Mam teraz pytanie czy ktoś miał podobny problem i jak można sobie z nim poradzić??Zauważyłem ze od kostki która jest wpięta w ten przekaźnik za silnikiem podajnika odchodzi 5 przewodów, wiem ze dwa to przewody plus i minus od czujnika w drzwiach przednich, a pozostałe 3?? Co jeszcze moge sprawdzić?? Dokąd odchodzi reszta przewodów??Dodam jeszcze ze bezpiecznik od pasów jest ok. Nie wiem może oprócz przekaźnika z tyłu są jeszcze jakieś dodatkowe??Zastanawia mnie jeszcze ta lampka, ponieważ zachowuje sie tak jak by drzwi były cały czas "otwarte" i dlatego podajnik nie wysuwa sie .Ale nie wiem gdzie szukać przyczyny, a juz połowe autka rozebrałem :( :( :( :( pomocy

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00