MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw lip 31, 2025 6:03 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
postmajtek

witam wszystkich.
chce kupic popularnego okularnika nie wiem na jaka pojemnosc sie zdecydowac, masa jeździ na taxi 220 D. moj tez ma byc w dizelku, no i żeby był jak najmniej awaryjny. doradzcie prosze na jaki model sie zdecydowac, jaka pojemność, jaki silnik. mam do wydania około 30 tys.
aha no i skrzynia jaka ?? niegdy nie jezdziłem automatem i nie jestem jakos przekonany co do awaryjnosci wiec czekam na jakichs uzytkownikow takowych pojazdów i ich rzeczowe opiniena ten temacik.

no i na co zerkac przy zakupie, podobno merce ktore maja nabite troche kilometrów maja zaczernione lampy przenie, bardzo jasne swiadcza o jakiejs naprawce. (prawda, fałsz ??)

Tytuł:
wiarus senior

znowu "ciocia mamy powiedziała Kasi siostrze"...
dobrze że pytasz i trafiłes w dobre miejce z pytaniami...
ja powiem tak: robiłem ostatnio cos przy zawieszeniu, mówiłem żeby obejrzał mi spód mechanik a on do mnie: ty tu masz cycuś glancuś (W124 93r.) a ostatnio jednego okulara robilismy... całe kielichy miał przegnite i jechał na wycięcie i wspawanie kielichów z przodu... gniją podobno na potęgę... nie będe Cię przekonywał do 124 bo to już niestety troche starsze auta i jakos pomału czas iść z postępem ale sorry... dobrze obejrzyj całą blachę zanim kupisz... słyszałem od właścicieli że gnije wszędzie: od nadkoli, błotników nawet podszybie i miejsca gdzie sie szyby kończą a zaczyna blacha... jeśli chodzi o okulara to jetem zdegustowany...
jeśli chodzi o silnik: musisz się nim przejechać...
najlepiej na komputer :)
ale i on ci wiele nie powie... sprawdzić cisnienie na garach itd...
każdy silnik MB jest dobry... tylko zależy do czego masz go używać...
2,2 dieselek... zacny silnik... podobno 2,9 turbo wytrzymalszy... opinie podzielone... zależy ile ma palić i czego... itd
zdecydujesz się na typ i pojemność silnika wtedy zapytaj userów to ci wszystko o nim powiedzą... <br>Dodano po 9 minutach.:<br> motorek ci spali... nigdy więcej niż mu wlejesz :)

W124 E250D 93
W124 230E 85 LPG ex
W201 200E 85 LPG ex
W123 200D 79 ex

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00