Witam
Właśnie zakupiłem i wymieniłem sobie "poskramiacze" M117 w SEL-u
![[cool]](./images/smilies/cool.gif)
.
Producent TRW/Lucas, czy to dobre jest? - jeszcze nie wiem, jak pojeżdżę trochę podzielę sie wrażeniami.
Jakie jest Wasze zdanie na temat tego producenta?
Klocki zużyte (zaczęła świecić kontrolka), tarcze też osiągnęły minimalną grubość, poza tym przy ostrzejszym hamowaniu z powyżej 100km/h czuć było drgania.
Wyjąłem klocki, odkręciłem zacisk (2 śruby klucz 19) i powiesiłem go na stabilizatorze za pomocą druta. Zdjąłem piastę (ściągnąłem osłonę, odkręciłem nakrętkę zaciskową (imbus 5mm) i wyjąłem koszyk z wałkami 1go łożyska.
Piasta zeszła łatwo. Jako, że nie miałem akurat w pobliżu imadła przykręciłem ją do koła. Wsadziłem szmatkę aby nie dostały się śmieci do łożyska. Odkręciłem starą tarczę (imbus 10mm) i wyczyściłem powierzchnię piasty stykającą się z tarczą.
Nową tarczę przykręciłem 115 Nm
Pozostało składanie. Po przykręceniu piasty i zacisku (zacisk 115 Nm) wyczyściłem rozpuszczalnikiem powierzchnię tarczy ze środka konserwującego a następnie założyłem klocki (po wcześniejszym posmarowaniu pastą miedziową, wyczyszczeniu zacisków i wciśnięciu tłoczków).
Pozostało założyć czujniki zużycia. Nie polecam podróbek, te które kupiłem nie dały się wcisnąć ze względu na grubą uszczelkę, poza tym styk wtyczki był luźny. Na szczęście miałem w zapasach używane acz sprawne, oryginalne czujniki.
Koło przykręciłem 110 Nm.
Wiem, że to w sumie prosta robota, ale może kiedyś komuś się przyda taki opis.