MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt sie 05, 2025 11:24 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior

jedz do Soboty albo Norkiewicza w koncu specjalizuja sie w naprawie mb
ja jade do Hanulina tam kumpel ma zaklad mechaniczny - z reszta nie trzeba byc magikiem by odkrecic kolektor i wymienic swiece :)

W210 300TDT - ex
W210 320 CDI - ex

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Perzu126 pisze:
Telepanie na zimno wskazuje na pierwszy rzut ucha że to świeca spalona, ale to raczej nie wina świecy bo kontrolka od świecy świeci sie normalnie i po chwili gaśnie. Nie wiem jak jest w nowych MB, ale w starszych spaloną swiecę sygnalizowało brak świecenia kontrolki podczas grzania i zapalenie jej po uruchomieniu silnika.

W w202 i w124 jest tak że gdy spali się swieca to kontrolka od świec pali się cały czas , a telepanie przy gaszeniu jest właśnie objawem początkującym problemy z pompą - potem trzeba patrzeć czy nie zaczyna cieknąć , krańcowy objaw to auto przez chwilę pracuje mimo wyjęcia kluczyka.

Pompa w w202 nie jest taka straszna , w necie są opisy jak dokonać regeneracji pompy samemu (koszt ok 600zł)
Perzu - a propos zdjęcia - wydaje mi się że w takim razie przed tobą wiele wiele km bezproblemowej jazdy.
A nie uważasz że 2 bieg jest jakoś gupio zestopniowany?

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

blackmilk pisze:
jak masz miec ja uszkodzona skoro nie caly rok temu byla wymieniana [zlosnik]

a ze chwile telepie to nie jest tak ze ktores swieca sie spalila? bo mam dokladnie to samo i we wtorek jade na wymiane...

własnie wymieniałem :evil: :evil: :evil: zeby szlak trafił fabryke MB w pogodny dzień :evil: co oni porobili to ja niewiem.Oczywisicie niemieckie cwaniaki Hansy wymienili 5 swiec a ta co niechciała sie odkrecic zostawili :evil: zgadnijcie ktora sie spaliła? tak jest- szła gorzej niz krzywo wkrecona nakretka.Oczywiscie sie urwała -6 godzin męki panskiej w rozwiercaniu i cudowaniu ale sie udało.W 123-124 z tymi krotszymi swiecami niebyło tego problemu-niewiem czemu te wszystkie 24V i CDI maja juz te swiece zapiekajace się...

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
wiarus junior

te krotsze tez tak maja - ostatnio wymienialem w 250d sasiada i uwierz nie bylo tak kolorowo - lalismy jakies wd czy cos ale to chyba i tak bylo bez znaczenia - raczej metoda odkrecac przykrecac odkrecac przykrecac i tak w kolo az nas juz lapy bolaly ale udalo sie bezproblemowo

W210 300TDT - ex
W210 320 CDI - ex

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

mojojojo13 pisze:
A nie uważasz że 2 bieg jest jakoś gupio zestopniowany?

Powiem Ci że przejechałem narazie zaledwie kilka km tym autem i trudno mi sie wypowiadać na ten temat :roll: Jak będzie zarejestrowany i pojeżdżę trochę to napisze coś więcej na temat spalania, dynamiki czy właśnie drugiego biegu. Jedno mogę powiedzieć, że widoczność z wnętrza w porównaniu do Beczki jest po postu beznadziejna :cry:

dziś zabrałem sie wyjęcie mechanizmu wycieraczek ponieważ wycieraczka jest uszkodzona tzn. można ją ręcznie wysunąć i schować no i porysowała boczne listwy ozdobne na szybie. No i teraz mam problem:
Czy dźwignia zaznaczona na zdjęciu powinna dawać obracać się ręką???
Domyślam się że powinna być przytwierdzona na stałe, ale nie znam mechanizmu działania.
Obrazek

Mercedes A208 200Kompressor Avantagrde- wóz na lato

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00