Witam,
Zaczalem ostatnio badac moja gwiazde pod katem przygotowania do sezonu zimowego i zauwazylem pare rzeczy, ktore nalezaloby poprawic lub takich ktore nie wiem do czego sa i jak dzialaja i dlatego prosze o porade.
1. Do czego sluzy kratka umieszczona w bagazniku z lewej strony za kolem zapasowym ?
2. Podczas ogledzin tylnego zawieszenie zauwazylem, ze mam oberwany korektor sily hamowania, wisi tylko na jednej srubie i zastanawiam sie jak to ustrojstwo dziala, bo podczas jazdy przez poltora roku nie zauwazylem zeby tyl hamowal slabiej albo byly jakies problemy z ABS-em a z tego co sie dowiadywalem taki kawalek metalu z dwoma mocowaniami kosztuje okolo 200 PLN wiec czy to jest takie wazne ?
3. Zauwazylem (jako, ze nie uzywalem tej funkcji wczesniej), ze skrzynia przy wybraniu "2" startuje z jedynki ale nie zmienia na dwojke, w kazdym innym polozeniu skrzynia pracuje poprawnie, nie slizga, moze delikatnie szarpnie przy zmianie z 3 na 4 w zakresie 3-3,5 tys. RPM ale to wszystko - olej jasny i klarowny zmieniany razem z filtrem jakies 10 tys. temu.
4. Jako, ze mialem okazje przewiezc kilka ciezkich rzeczy ostatnio zauwazylem ze NIVO nie pracuje poprawnie - w zasadzie jedyny problem to to, ze auto nie podnosi sie po doladowaniu ciezarem tylko zachowuje sie jak kazy inny samochod, czyli przysiada - plyn w zbiorniku jest wymieniany niedawno, poziom poprawny, auto nie opada po zgaszeniu silnika, zawsze trzyma rowny poziom do momentu dociazenia tylu, podczas jazdy nic nie stuka, nie puka, nie buja, przy probie docisniecia auta recznie na postoju zarowno przy odpalonym motorze jak i przy zgaszonym tyl jest twardy nie da sie go docisnac prawie wcale (taka reczna proba amorkow

), od spodu nie widac zadnych wyciekow, jedyny zastanawiajacy dzwiek dochodzacy z tylu to syk, glownie ze strony wlewu paliwa, myslalem na poczatku ze tak syczy pompa paliwowa ale moze to ma cos wspolnego z NIVO i jakas nieszczelnoscia ukladu ? - tylko, ze wszedzie sucho... gdzie szukac ?