Witam,
mam problem z moim W124, jadac po nierownosciach glownie po koleinach ciezko utrzymac jeden tor jazdy, jakos dziwnie samochod ucieka, po za tym tego typu nierownosci mocno przenosza sie na kierownice, trzeba mocno ja trzymac, jadac po rownej nawierzchni wlasciwie samochod sam sie prowadzi, wjezdzajac w koleiny zaczyna sie koszmar
oczywiscie wiem ze w koleinach ciezko sie jezdzi, ale nie tak jak to sie dzieje z moim samochodem, czasami mam wrazenie ze jadac w koleinach kola jakby same troche skrecaly co powoduje ze samochod zmienia tor jazdy
samochod mam 2 miesiace, poprzedni wlasciciel mowil ze przednie zawieszenie bylo naprawiane, miesiac temu bylem na przegladzie, zasugerowalem diagnoscie zeby go dokladniej sprawdzil i faktycznie, zawieszenie nie budzi zadnych zastrzezen, nigdzie nawet najmniejszego luziku, jadac po nierownosciach nic nie puka, zawieszenie pracuje cichudko i bardzo plynnie, problem tkwi chyba w ukladzie kierowniczym tylko nie wiem gdzie tego szukac, na przekladni kierowniczej tez nie ma luzow, wszystko wydaje sie byc w najlepszym porzadku
ma ktos jakis pomysl co sprwdzic i gdzie szukac przyczyny?
_________________ Mercedes W123 82r. 2.3CE ex: Mercedes W123 78r. 2.3E Mercedes W124 90r. 3.0D Turbo Mercedes W123 81r. 2.8E Kombi Mercedes W123 82r. 2,4D "Taryfa" Mercedes W123 81r. 2.4D "beczkowóz" Mercedes W123 78r. 2.4D automat
|